Gaziantep modeli Suriye modeli ve İstanbul bağlantısı!

Tayyip Erdoğan, "şimdi yapısal reform zamanı" derken Devlet Bahçeli, "Bundan sonra sadece büyükşehir belediye başkanını seçelim, o da üstlendiği görev ve yetkiye dayanarak ilçe belediye...

Tayyip Erdoğan, "şimdi yapısal reform zamanı" derken Devlet Bahçeli, "Bundan sonra sadece büyükşehir belediye başkanını seçelim, o da üstlendiği görev ve yetkiye dayanarak ilçe belediye başkanlarını belirlesin." önerisinde bulunmuştu.

Bu öneri, "Eyalet sitemine zemin hazırlama işini, MHP'ye yaptırıyorlar" şeklinde yorumlanmıştı.

Derken Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, yazılı bir açıklama yaparak Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi modelini yerelde uygulama kararı aldı ve genel sekreter yardımcılıklarını kaldırdıklarını, daire başkanlığı sayısını 28'den 18'e, müdürlük sayısını 98'den 69'a indirdiklerini ve politika kurulları oluşturduklarını bildirdi.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, "Bu model şu an başkanlık modelinin yerelde ilk modeli olacak. Belediye olarak bu konuda gerekli tüm çalışmaları yaptık. 'Benim de bu şehirle ilgili bir sözüm var' diyen herkesi içine alan politika kurulları modelini hayata geçiriyoruz" dedi!

***

Bir defa Büyükşehir olsun olmasın, belediyelerin yetki ve görevleri, yasayla düzenlenir. Her belediye başkanı, kendi uygun gördüğü sistemi uygulayamaz. Meselâ, halkın seçtiği belediye meclisleri yerine belediyeyi, politika kurulları ile yönetemez.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Darbeyi sadece FETÖ mü yaptı?" 04 Şubat 2021 | 3.092 Okunma Demir alma günü gelmişse iktidardan! 03 Şubat 2021 | 1.556 Okunma Yangın topu ve antikor bombası! 02 Şubat 2021 | 3.088 Okunma Bu bir Kenan Evren modelidir! 01 Şubat 2021 | 878 Okunma Sadece Türk-İslâm Dünyası mı aşılanıyor? 30 Ocak 2021 | 880 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar