​​​​​​​Farkında mısın Türkiye?

Bitlis'in Güroymak ilçesinde, "Nakşibendi Şeyhi" olarak bilinen Abdulkerim Çevik'in öldürülmesi üzerine yakalanan cinayet zanlısı Yakup Şeflekçi, "Bir kişiyle alacak-verecek sorunu yaşıyordum. Çevik'ten arabulucu olmasını istedik. Çevik kararını verdi, haksız buldum öldürdüm" dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bu olay üzerine "Çok hüzünlüyüm... Bir alimin ölümü bir alemin ölümüdür. Bitlis Güroymak (Norşin) Medresesi baş müderrisi Seyda Abdülkerim Çevik Allah'a yürüdü. Allah rahmet eylesin..." diye bir mesaj yayınladı.

Konuyla ilgili başka mesajlarda, "Bitlis alimlerinden Seyyid Abdulkerim Norşını hunharca şehid edildi" deniliyor.

Bir mesajda da "Allah rahmet eylesin de Norşin medresesi dediğiniz yapı nasıl bir yapıdır? Kimin denetimi ve kontrolündedir? Ne öğretir? Laik bir cumhuriyette nerede konumlandırılıyor? Allah'a yürüyen bir sürü can var, bakan olarak bu şahsı seçmenizin sebebi nedir?" diye soruluyor.

***

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Darbeyi sadece FETÖ mü yaptı?" 04 Şubat 2021 | 3.094 Okunma Demir alma günü gelmişse iktidardan! 03 Şubat 2021 | 1.559 Okunma Yangın topu ve antikor bombası! 02 Şubat 2021 | 3.092 Okunma Bu bir Kenan Evren modelidir! 01 Şubat 2021 | 879 Okunma Sadece Türk-İslâm Dünyası mı aşılanıyor? 30 Ocak 2021 | 881 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar