Erol Olçok, bu AKP'yi kurtarabilir miydi?

BBC'nin Guardian gazetesinden naklettiği habere göre Hong Kong yönetimi, Haziran ayından bu yana devam eden protesto gösterileri sebebiyle zedelenen itibarını düzeltmek amacıyla sekiz halkla ilişkiler şirketinden yardım...

BBC'nin Guardian gazetesinden naklettiği habere göre Hong Kong yönetimi, Haziran ayından bu yana devam eden protesto gösterileri sebebiyle zedelenen itibarını düzeltmek amacıyla sekiz halkla ilişkiler şirketinden yardım istedi.

Çin'e bağlı yarı özerk Hong Kong bölgesinin lideri Carrie Lam, Ağustos ayı sonlarında bir grup iş insanına yaptığı konuşmada şirketlerden dördünün "Hong Kong hükümetine şimdi destek vermenin kendi itibarlarına zarar vereceği düşüncesiyle teklifi derhal geri çevirdiğini" söyledi.

Hükümet, "Hong Kong'a güveni korumak için uluslararası piyasalardaki negatif algıya çözüm bulmak ve 'iki sistem, tek ülke'nin başarısını vurgulamak" amacıyla strateji önerileri talep etmişti.

Hong Kong, 1997'ye kadar İngiltere'ye bağlı sömürge iken bu tarihten itibaren Çin Halk Cumhuriyeti'ne bağlı özel yönetim bölgesi olmuştur.

Tabii bu haber, Hong Kong'u istemeyerek de olsa 100 yıl sonra terk etmek zorunda kalan İngilizlerin yüreğinin yağını eritir belki ama mala davara bir faydası yok!

***

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Darbeyi sadece FETÖ mü yaptı?" 04 Şubat 2021 | 3.097 Okunma Demir alma günü gelmişse iktidardan! 03 Şubat 2021 | 1.560 Okunma Yangın topu ve antikor bombası! 02 Şubat 2021 | 3.094 Okunma Bu bir Kenan Evren modelidir! 01 Şubat 2021 | 879 Okunma Sadece Türk-İslâm Dünyası mı aşılanıyor? 30 Ocak 2021 | 881 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar