Erdoğan'ın İstanbul senaryosu ve ötesi!

Emekli tümamiral Cem Gürdeniz, "Doğu Akdeniz'de İkinci Sevr ve Hayali Türk-Amerikan Deniz Savaşı" başlıklı makalesinde ABD'de yayınlanan bir savaş senaryosunda, Türk ordusunun düşman statüsüne...

Emekli tümamiral Cem Gürdeniz, "Doğu Akdeniz'de İkinci Sevr ve Hayali Türk-Amerikan Deniz Savaşı" başlıklı makalesinde ABD'de yayınlanan bir savaş senaryosunda, Türk ordusunun düşman statüsüne alınmasını inceledi.

Gürdeniz, Aydınlık'ta yayınlanan makalesinde, başkanlığını Yunan asıllı eski NATO Avrupa Müttefik Kuvvetler Komutanı emekli oramiral James Stavridis'in yaptığı  ABD Deniz Kuvvetleri Enstitüsü adlı düşünce kuruluşunun yayınladığı "Naval Operations and Fleet Tactics" adlı kitapta Ege muharebesi başlıklı bölümde ABD Donanması ile Türk Donanması'nın savaştırıldığını bildiriyor.

***

Gürdeniz, "ABD'nin denizlerde ve okyanuslarda en büyük rakiplerinden birisi olan Rusya'ya karşı uygulanacak harp oyunlarında bile suni savaş senaryosu kullanılırken, NATO müttefiki bir ülkenin senaryoda açık şekilde düşman statüsüne alınması Türkiye'ye ciddi bir mesaj ve diplomatik hakarettir. Zira kitabın önsözü ABD Deniz Kuvvetleri Komutanı tarafından yazılmış ve imzalanmıştır" diyor:

Senaryoda Türk Donanma Komutanının adı "Oramiral Mehmet Abdül" olarak veriliyor. "Abdül", Birinci Dünya Savaşında İngilizlerin Türkleri küçük düşürmek için karikatür ve yazılarda kullandığı bir tabirdir.

Amerikan filo komutanının adı da Albay Stephanie Decatur olarak belirtilmiş. Decatur, 1804 yılında Osmanlı'ya bağlı Cezayir Dayısını yenerek Berberi gambotunu ele geçiren Deniz Yüzbaşı Stephen Decatur'dan geliyor. Amerikan Donanmasının ilk deniz zaferi olarak kabul edilen olayı resmeden ve yere düşen Türk bayrağını da gösteren Dennis Malone'nun yağlı boya tablosu, Pentagon'da ABD Deniz Kuvvetleri Komutanı makam odası girişinde bulunuyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Darbeyi sadece FETÖ mü yaptı?" 04 Şubat 2021 | 3.094 Okunma Demir alma günü gelmişse iktidardan! 03 Şubat 2021 | 1.559 Okunma Yangın topu ve antikor bombası! 02 Şubat 2021 | 3.092 Okunma Bu bir Kenan Evren modelidir! 01 Şubat 2021 | 879 Okunma Sadece Türk-İslâm Dünyası mı aşılanıyor? 30 Ocak 2021 | 881 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar