"Erdoğan'ı düşürmek" mi, proje içinde proje mi?

Ahmet Davutoğlu, yeni parti kurma girişimi sürecinde AKP çevrelerinden kendisine yöneltilen suçlamalara cevap verirken, "Terörle mücadele defterleri açılırsa birçok insan, insan yüzüne çıkamaz.

Gelin hafızanızı bir yoklayın. İleride Türkiye Cumhuriyeti tarihi yazıldığı zaman, eminim en kritik dönemlerden, birkaç aydan biri 7 Haziran 2015 ile 1 Kasım 2015 arasındaki dönem olarak yazılacaktır" dedi.

Davutoğlu, bu açıklamayla, "Beni yakarsanız, hep beraber yanarız" demiş oldu...

O dönemde Davutoğlu'nun başkanlık sistemini savunmakta gönülsüz olduğu biliniyordu. Anayasa konusunda sorulan bir soru üzerine Davutoğlu, "Biz Cumhurbaşkanımızla bunları istişare ederek yapıyoruz. Hukuki sorumluluk bende, siyasi sorumluluk birlikte... Halbuki hukuki sorumluluk kimdeyse, yetki de onda olmalı. Sorumluluk ve yetki arasında karmaşa ortadan kalkmalı" demişti.

***

Yeniçağ muhabiri Fatih Ergin ise "Bahçeli-Davutoğlu görüşmesindeki sır neydi?" başlıklı haberinde özetle şu önemli bilgileri verdi:

"Dönemin Başbakanı ve AKP Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, CHP ile sonlanan istikşafı görüşmelerin ardından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile koalisyon görüşmesi yapmıştı. Bahçeli, 'Sayın Başbakan görüşlerini söyledi ve görüşlerinin gizli kalmasını istedi' demişti.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Darbeyi sadece FETÖ mü yaptı?" 04 Şubat 2021 | 3.094 Okunma Demir alma günü gelmişse iktidardan! 03 Şubat 2021 | 1.559 Okunma Yangın topu ve antikor bombası! 02 Şubat 2021 | 3.092 Okunma Bu bir Kenan Evren modelidir! 01 Şubat 2021 | 879 Okunma Sadece Türk-İslâm Dünyası mı aşılanıyor? 30 Ocak 2021 | 881 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar