Er veya geç, bu değişim yaşanacak!

Türkiye'de 2002 seçimlerinden itibaren Tayyip Erdoğan rüzgârı esti. Erdoğan'ın 17 yıl içinde yapılan bütün seçimleri kazanmasının sırrı nedir?2019 yerel seçimlerinde, muhalif partiler ve...

Türkiye'de 2002 seçimlerinden itibaren Tayyip Erdoğan rüzgârı esti. Erdoğan'ın 17 yıl içinde yapılan bütün seçimleri kazanmasının sırrı nedir?

2019 yerel seçimlerinde, muhalif partiler ve adayları neden iktidar partisi ve adayları ile değil de Tayyip Erdoğan'a karşı yarışıyor? Konunun objektif değerlendirilebilmesi için yurt dışından bir örnek vermek istiyorum.

***

ABD'de yaşayan ünlü Yahudi profesör Norman Finkelstein, "Binyamin Netanyahu, zararlı, ırkçı ve Yahudi üstünlükçüsüdür. Bu özellikleri de tamamen İsrail halkını temsil ediyor." dedi. 

Finkelstein, buna rağmen İsrail halkının Netanyahu'ya neden destek verdiğini de şöyle açıkladı: 

"Hakkında, onu her an iktidardan düşürecek denilen ama bir türlü de düşürmeyen skandallar olmasına rağmen onu tekrar tekrar seçmelerinin nedeni, Netanyahu'da kendilerini görmeleridir. Onun zihniyetine oy veriyorlar. Zihniyet diyorum, değer demiyorum. Çünkü Netanyahu'nun bir değere sahip olduğunu düşünmüyorlar. Onun Arapları ve Müslümanları küçük görmesini seviyorlar. Netanyahu'daki ayrımcı zihniyet, İsrail halkında da mevcuttur."

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Darbeyi sadece FETÖ mü yaptı?" 04 Şubat 2021 | 3.097 Okunma Demir alma günü gelmişse iktidardan! 03 Şubat 2021 | 1.559 Okunma Yangın topu ve antikor bombası! 02 Şubat 2021 | 3.092 Okunma Bu bir Kenan Evren modelidir! 01 Şubat 2021 | 879 Okunma Sadece Türk-İslâm Dünyası mı aşılanıyor? 30 Ocak 2021 | 881 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar