Dünyaya hükmetmenin tek bir yolu var!

"Türkiye neden yeteri kadar gelişme kaydedemedi?" sorusuna hiç cevap aramaya gerek yok! Çünkü Türkiye, her sene ama her sene eğitim siteminde değişiklik yaptı!

Rahmetli Oktay Sinanoğlu, Türk eğitim sisteminin Atatürk döneminde dünyanın en iyisi olduğunu, "ABD'ye gittiğimde lisede aldığım kimya bilgilerinin ABD'deki üniversite seviyesinin üzerinde olduğunu gördüm. Bu sayede dünyanın en genç profesörü oldum. Benim başarımını sırrı buydu" diye anlatır ve eğitim siteminin her sene değiştirilmesinin Türkiye'nin büyümesini durdurmak amaçlı olduğunu söylerdi.

***

Türkiye, 2020 için de yeni bir eğitim modelini denemeye hazırlanıyor. Sosyal medyada din dersinin zorunlu, matematik dersinin ise seçmeli olacağı yönünde tartışmalar yapıldı ama uzmanlar matematiğin değil "düzeyinin" seçileceğini söyledi.

İddiaların aksine, matematik tüm sınıflarda zorunlu olacak, ancak öğrenci alacağı matematiğin seviyesini kendi tercihine göre seçecek. İsteyen ileri düzey matematik alacak, isteyen uygulamalı matematik.

***

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Darbeyi sadece FETÖ mü yaptı?" 04 Şubat 2021 | 3.097 Okunma Demir alma günü gelmişse iktidardan! 03 Şubat 2021 | 1.559 Okunma Yangın topu ve antikor bombası! 02 Şubat 2021 | 3.092 Okunma Bu bir Kenan Evren modelidir! 01 Şubat 2021 | 879 Okunma Sadece Türk-İslâm Dünyası mı aşılanıyor? 30 Ocak 2021 | 881 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar