DSÖ'nün övgüsüne mazhar olmak iyi bir şey mi?

İran, ABD ve İngiltere'de üretilen aşıların ülkeye girişini yasaklarken Dünya Sağlık Örgütü, Avrupa Bölge Direktörü Dr. Hans Kluge, video konferans sistemiyle görüştüğü...

İran, ABD ve İngiltere'de üretilen aşıların ülkeye girişini yasaklarken Dünya Sağlık Örgütü, Avrupa Bölge Direktörü Dr. Hans Kluge, video konferans sistemiyle görüştüğü Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya Türkiye'ye DSÖ'nün tavsiyelerini izlediği için teşekkür ederek, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın faaliyetleri ve liderliği tüm ülkeler tarafından takdir görüyor. Güçlü veri ve bilgi sağlama sisteminiz nedeniyle sizi tebrik etmek istiyorum. Türkiye'de yürütülen aşı çalışmaları, hızlı tanı kiti çalışmaları ve virüsün genom dizilimi konusunda yaptığınız çalışmaların kapsamını artırdığınız için de tebrik ediyorum." ifadelerini kullandı.

***

İki komşu ülke, iki farklı tutum… Tabii İran için "ABD ve İngiltere ile kavgalı, bu sebeple aşıları kabul etmiyor" denilebilir ama Ayetullah Hameney, ABD ve İngiltere tarafından üretilen aşılara güvenmediğini belirterek, "Amerikan ve İngiliz aşılarının ülkeye girişi yasaktır. Bunu yetkililere söyledim şimdi de kamuoyuna açıklıyorum." dedi.

Hamaney, ayrıca 1985'te 400'ü aşkın kişinin ölümüne yol açan "kirli kan skandalı"na karışan Fransa'ya da aşı konusunda güvenmediğini söyledi.

Kirli kan skandalı sadece Fransa ile sınırlı değildi. Hatırlarsanız, Almanya'dan Türkiye'ye ithal edilen serumlarda da HİV virüsü çıkmıştı.

***

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Darbeyi sadece FETÖ mü yaptı?" 04 Şubat 2021 | 3.092 Okunma Demir alma günü gelmişse iktidardan! 03 Şubat 2021 | 1.556 Okunma Yangın topu ve antikor bombası! 02 Şubat 2021 | 3.088 Okunma Bu bir Kenan Evren modelidir! 01 Şubat 2021 | 878 Okunma Sadece Türk-İslâm Dünyası mı aşılanıyor? 30 Ocak 2021 | 880 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar