Devletin beyin damarları ve Doğu Akdeniz felci!

Son bir yıl içinde hepimiz, salgın dolayısıyla, küresel bir medya operasyonuna maruz kaldık. Belirli merkezlerden üretilen haberler, sosyal medya ile birlikte anında bütün dünyanın gündemine giriyor. ABD merkezli...

Son bir yıl içinde hepimiz, salgın dolayısıyla, küresel bir medya operasyonuna maruz kaldık. Belirli merkezlerden üretilen haberler, sosyal medya ile birlikte anında bütün dünyanın gündemine giriyor. ABD merkezli sağlık kuruluşlarında çalışan akademisyenlerin varsayımları, hâkim görüş haline geliyor. Farklı görüş üretenlere ise dünya çapında sansür uygulanıyor. Yine de ABD Başkanı Trump'ın Dünya Sağlık Örgütü'ne verilen desteği kesmesi, son olarak da eski CIA Başkanı ve halen ABD Dışişleri Bakanı olan Pompeo'nun "Dünya Sağlık Örgütü'ne güvenmiyorum" şeklindeki açıklamasını sansür edemediler.

Haberleşme sistemi, insan vücudundaki sinir sistemi gibi, dünyaya saran bir ağdır. Bu ağın, yönetim mekanizmalarında bulunanlar, salgını bahane ederek sansüre başlayınca, küresel sinir sisteminde tıkanmalar oluyor. Bu tıkanmalar da devlet yönetimlerini felç ediyor.

***

Sağlık kuruluşları, inme hastalığını şöyle tanımlıyor:

"Felç adı ile de bilinen inme, beyne giden kan akımının ani bir şekilde kesilmesi veya azalması durumudur. Buna bağlı olarak beyinde yeterli oksijenlenme ve beslenme sağlanamadığından beyin hücrelerinde hasar oluşuyor."

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Nöroloji Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Aysel Milanlıoğlu da, yeni tip koronavirüsün hem sinir sistemini hem de damar duvarını etkileyip kanda pıhtılaşma eğilimini artırarak inmeye neden olabileceği uyarısında bulundu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Darbeyi sadece FETÖ mü yaptı?" 04 Şubat 2021 | 3.097 Okunma Demir alma günü gelmişse iktidardan! 03 Şubat 2021 | 1.560 Okunma Yangın topu ve antikor bombası! 02 Şubat 2021 | 3.094 Okunma Bu bir Kenan Evren modelidir! 01 Şubat 2021 | 879 Okunma Sadece Türk-İslâm Dünyası mı aşılanıyor? 30 Ocak 2021 | 881 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar