Devletin bekası ve Venezuela'nın bekası!

Devletin bekası ne demek? Bir devletin, toprak bütünlüğünü ve egemenliğini ilelebet devam ettirmesi demek... Peki Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin bekası kimin tehdidi altında?Elbette insanın aklına önce dış...

Devletin bekası ne demek? Bir devletin, toprak bütünlüğünü ve egemenliğini ilelebet devam ettirmesi demek... Peki Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin bekası kimin tehdidi altında?

Elbette insanın aklına önce dış güçler gelir? Meselâ 2003 yılında ABD Başkanı George W. Bush, "Türkiye bir cephe ülkesidir" demişti. Bu, küresel liderliği tehlike altında olan ABD'nin, doğrudan Türkiye'yi bir savaş alanına çevirme girişiminin en açık ifadesiydi.

ABD Başkanı George W. Bush, ikiz kuleler vurulduğunda başlatılan mücadelenin adını Crusade, yani Haçlı Seferi olarak koymuştu. Afganistan, Irak, Libya ve nihayet Suriye'ye yönelik saldırılar Haçlı Seferi'dir.

...

Türkiye, ABD güdümündeki iktidarlar eliyle yeni Haçlı Seferleri'nde İslâm dünyasında bir Truva atı olarak kullanılmıştır. Türkiye özellikle Libya ve Suriye operasyonlarında, ABD ile aleni iş birliği yapılmıştır. Türkiye bu sebeple kendi bekasını kendi eliyle tehlikeye atmıştır. Irak işgalinde de 1 Mart tezkeresinin reddi, Haçlı ordularının içinde yer almamak kararıydı ama AKP iktidarı pratikte bu kararı hiçe saydı ve işgal kuvvetlerine Türkiye hava sahasını açtı.

Birinci Haçlı Seferi'nde de Haçlı ordusu, Bizans tarafından Anadolu'ya geçirilmişti ve yanlarına Tatikios adlı Türk asıllı Bizans generali komutasında bir Bizans refakat ve kılavuzluk ordusu verilmişti. Haçlı orduları, Hıristiyan Türklerin kılavuzluğunda, Kudüs'e kadar ulaştı..

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Darbeyi sadece FETÖ mü yaptı?" 04 Şubat 2021 | 3.092 Okunma Demir alma günü gelmişse iktidardan! 03 Şubat 2021 | 1.556 Okunma Yangın topu ve antikor bombası! 02 Şubat 2021 | 3.088 Okunma Bu bir Kenan Evren modelidir! 01 Şubat 2021 | 878 Okunma Sadece Türk-İslâm Dünyası mı aşılanıyor? 30 Ocak 2021 | 880 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar