Çekilecek ABD askerleri için iki yeni üs kuruldu!

Suriye'deki Amerikan askerlerinin çekileceğine kimse inanmadı ama ABD Başkanı Trump, sürpriz yaparak Irak'ın batısındaki El Anbar vilayetinde yer alan Aynü'l Esed askerî üssünü ziyaret etti.Trump, üsteki ABD askerleriyle...

Suriye'deki Amerikan askerlerinin çekileceğine kimse inanmadı ama ABD Başkanı Trump, sürpriz yaparak Irak'ın batısındaki El Anbar vilayetinde yer alan Aynü'l Esed askerî üssünü ziyaret etti.

Trump, üsteki ABD askerleriyle görüşmesi sırasında yaptığı açıklamada, "Irak'tan çekilmeye yönelik hiçbir planımız yok. Eğer Suriye'de bir şeyler yapmak istersek Irak'ı üs olarak kullanırız." dedi.

Bu arada, Amerikan haber kaynakları, Trump'ın Suriye'den çekilme kararından bir hafta sonra, ABD'nin Anbar vilayetinin ıssız bölgelerinde iki yeni askerî üs kurmakta olduğunu bildirdi. Üslerden biri, Suriye sınırına 100 kilometre mesafede bulunuyor. Suriye'deki Amerikan askerleri, yakın zamana kadar IŞİD hâkimiyetinde olan Anbar'daki bu yeni üslere yerleştirilecek. Trump'ın dediği gibi Suriye'ye istedikleri zaman müdahale edebilecekler!

Amerikan kaynakları haberi, Anbar'ın geçici konsey üyesi, Farhan el Duleimi'ye dayandırdı.

Duleimi'ye göre birinci üs, El Kaim bölgesindeki Kuzey Rumana'da ikincisi ise El Rutbah'ın doğusunda kuruluyor.

*** 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Darbeyi sadece FETÖ mü yaptı?" 04 Şubat 2021 | 3.092 Okunma Demir alma günü gelmişse iktidardan! 03 Şubat 2021 | 1.555 Okunma Yangın topu ve antikor bombası! 02 Şubat 2021 | 3.088 Okunma Bu bir Kenan Evren modelidir! 01 Şubat 2021 | 878 Okunma Sadece Türk-İslâm Dünyası mı aşılanıyor? 30 Ocak 2021 | 880 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar