Çavuşoğlu'na soru: Lozan'dan vazgeçip Sevr'i mi kabul edelim?

ABD Başkanı Donald Trump, Washington DC'de düzenlenen "Beyaz Saray Amerikan Tarihi Konferansı"nda bir konuşma yaptı. Bizde "Çankaya Köşkü ve Cumhuriyet Tarihi Konferansı" düzenlenebilir mi artık? Bu gidişle, "Ak Saray ve...

ABD Başkanı Donald Trump, Washington DC'de düzenlenen "Beyaz Saray Amerikan Tarihi Konferansı"nda bir konuşma yaptı.

Bizde "Çankaya Köşkü ve Cumhuriyet Tarihi Konferansı" düzenlenebilir mi artık? Bu gidişle, "Ak Saray ve Cumhuriyetin Çöküşü Konferansı" söz konusu olabilir!

AA'nın haberine göre Pennsylvania'ya bağlı Philadelphia kentinde 244 yıl önce Amerikan yasasının imzalandığını hatırlatan Trump, ülkede son günlerdeki sokak gösterilerinden, "okullarda beyin yıkayan" sol kanadı sorumlu tutarak kastederek "Zorbalığa asla boyun eğmeyeceğimizi ilan etmek için bugün buradayız. Tarihimizi ve ülkemizi, her renkten, etnik kökenden, dinden ve mezhepten insan için geri kazanacağız." diye konuştu.

Trump, ailelerin, okullarda ülke hakkında "yalan söylenmesinden" rahatsız olduğunu aktararak, "Birazdan okullarımızda vatansever bir eğitimin desteklenmesine yönelik ulusal bir komisyonun kurulması için başkanlık kararnamesi imzalayacağım. Bu komisyonun ismi 1776 Komisyonu olacak." bilgisini paylaştı.

Trump, konuşmasını tamamladıktan sonra sözünü ettiği Başkanlık Kararnamesi'ni de imzaladı.

***

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Darbeyi sadece FETÖ mü yaptı?" 04 Şubat 2021 | 3.094 Okunma Demir alma günü gelmişse iktidardan! 03 Şubat 2021 | 1.559 Okunma Yangın topu ve antikor bombası! 02 Şubat 2021 | 3.092 Okunma Bu bir Kenan Evren modelidir! 01 Şubat 2021 | 879 Okunma Sadece Türk-İslâm Dünyası mı aşılanıyor? 30 Ocak 2021 | 881 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar