​​​​​​​Büyükelçi olmak için yeni kriterler!

Dışişleri Bakanlığı'na göre "Büyükelçi, nezdinde görevli bulunduğu ve akredite edildiği ülkelerde Türkiye Cumhuriyeti Devletini, Cumhurbaşkanını temsil eder. Büyükelçi, görev yaptığı ülkede büyükelçiliğe bağlı tüm birimlerin amiridir."

Büyükelçiye devlet başkanı tarafından bir "güven mektubu" verilir. Görevlendirildiği ülkenin devlet başkanına bu mektubu resmi törenle sunar ve ancak ondan sonra göreve başlamış sayılır.

Alman tanımına göre, "Büyükelçi, Almanya'nın gözü, kulağı ve ağzıdır."

AKP iktidarı ise mevcut Dışişleri personelini "monşer" kabul ettiği için büyükelçi olarak dışarıdan atamalar yapmaktadır. Son atamalara bakıldığında büyükelçi olmak için AKP iktidarının yeni kriterler geliştirdiği anlaşılmaktadır.

***

Meselâ, ülkesinde bir cinayetten yargılanırken yurt dışına kaçmış olmak, vatandaşlıktan kendi isteğiyle çıkmış olmak, erkek adaylar için askerliğini yapmamış olmak, Türkleri Ermeni soykırımı yapmış olmakla suçlamak, yeni kriterler arasındadır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Darbeyi sadece FETÖ mü yaptı?" 04 Şubat 2021 | 3.097 Okunma Demir alma günü gelmişse iktidardan! 03 Şubat 2021 | 1.559 Okunma Yangın topu ve antikor bombası! 02 Şubat 2021 | 3.092 Okunma Bu bir Kenan Evren modelidir! 01 Şubat 2021 | 879 Okunma Sadece Türk-İslâm Dünyası mı aşılanıyor? 30 Ocak 2021 | 881 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar