Bütün hazırlıklar, millet teslim olsun diye! 

Prof. Dr. Kürşad Zorlu'nun "Büyük Bozkırın Yükselişi: Nazarbayev Liderliği" adlı kitabını okurken, "sürdürülebilir liderlik", "temsil edilen halkın onurunu korumak" gibi kavramlar üzerinden Türk Milleti'nin onurunu korumak konusunda derin düşüncelere daldım.

Önce Kürşat Zorlu'nun tespitlerine bakalım:

"Nazarbayev liderliği için sürdürülebilirlik, ülkenin bağımsızlığının, istikrarının ve yaklaşmakta olan farklı krizlere karşı koyabilmesinin anahtar kavramıdır. Kazakistan'ın 28 yıllık süreçte ne badireler atlattığı, hangi zorluklara göğüs gerdiği, nasıl bir küresel denklemde ayakta kalmaya çalıştığı hatırlanacak olursa bunu sürdürebilmenin bir tesadüfler zinciri olmadığını söylemek mümkündür. Nazarbayev'in henüz ülkenin dış dünya tarafından tanınmadığı günlerde ABD dış gezisinde hâkim kıldığı yaklaşım şuydu:

'Ben daima onurumu, temsil ettiğim halkımın onurunu korumayı bildim.'

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Darbeyi sadece FETÖ mü yaptı?" 04 Şubat 2021 | 3.094 Okunma Demir alma günü gelmişse iktidardan! 03 Şubat 2021 | 1.559 Okunma Yangın topu ve antikor bombası! 02 Şubat 2021 | 3.092 Okunma Bu bir Kenan Evren modelidir! 01 Şubat 2021 | 879 Okunma Sadece Türk-İslâm Dünyası mı aşılanıyor? 30 Ocak 2021 | 881 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar