​​​​​​​"Bizim Rabiamız" ve Dipsiz Göl!

AKP iktidarının nasıl ve neden bittiğini gösteren olaylar yaşanıyor. Aslında ülkeye hâkim olan partizanlık ve adaletsizlik, tarımın ve tarıma dayalı sanayinin bilinçli olarak çökertilmesi...

AKP iktidarının nasıl ve neden bittiğini gösteren olaylar yaşanıyor. Aslında ülkeye hâkim olan partizanlık ve adaletsizlik, tarımın ve tarıma dayalı sanayinin bilinçli olarak çökertilmesi, Türkiye'yi Türkiye yapan milli değerlere her gün bir saldırıda bulunulması bitişin göstergesidir ama, din ve para kullanıldığı için iktidar bugüne kadar devam etti. Sosyal patlama olmadı deniliyor ama adaletsiz yönetim yurdun her köşesinden bir cerahat fışkırmasına sebep oluyor!

***

Siyanür intiharları, umutsuzluğun, çaresizlik duygusunun sonucudur. Oysa bir ülkede insan iflas da etse maaşına haciz de konulsa, borçları dağ gibi omuzlarına yıkılsa da bir çözüm bulabileceğine inanmalıdır. Bu güveni ona toplumsal sistem vermelidir, devletin kurumları vermelidir, mesleki kuruluşlar vermelidir, mahalleli vermelidir, aile vermelidir.

Gümüşhane'nin Taşköprü yaylasında valilik, define arayıcılarına izin veriyor; 12 bin yıl önce oluşan "Dipsiz Göl"ün suları çekiliyor. Kazı tamamlandıktan sonra valilik "eski haline getirildi" diye açıklama yapıyor ama fotoğraflar rezaleti gösteriyor. Bu mantık, "Kâbe'nin altında define var!" diyene de kazı izni verir. Bir doğa harikası, define için nasıl yok edilebilir?

***

Giresun'un Eynesil ilçesinde, Rabia Naz adlı kız çocuğunun, dondurma alıp evine doğru yürürken bir aracın çarpması sonucu hayatını kaybettiği biliniyor. Öyle ki DHA ve İHA muhabirleri o gün bu şekilde haber geçiyor. Yargılama sırasında ise olay, intihar denilerek kapatılmak isteniyor. Baba isyan edince akıl hastanesine kapatmak istiyorlar. Sonra da akıl hastası olduğunu iddia ettikleri babayı gözaltına alıyor ve tutuklatmaya çalışıyorlar! Konu Eynesil'in meselesi olmaktan çıkıyor, Türkiye sınırlarını da aşıyor, dünya basınına yansıyor ama Giresun'da bir siyaset çetesi aşılamıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Darbeyi sadece FETÖ mü yaptı?" 04 Şubat 2021 | 3.097 Okunma Demir alma günü gelmişse iktidardan! 03 Şubat 2021 | 1.559 Okunma Yangın topu ve antikor bombası! 02 Şubat 2021 | 3.092 Okunma Bu bir Kenan Evren modelidir! 01 Şubat 2021 | 879 Okunma Sadece Türk-İslâm Dünyası mı aşılanıyor? 30 Ocak 2021 | 881 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar 1 yorum