Bir millet başka nasıl çökertilir?

Okurumuz Altay Bozkurt, Prof. Dr. Mehmet Özdemir'in Endülüs'ün yıkılma sürecindeki aşamaları inelerken, "Kriz, bir dönem, ancak 'Güçlü İdare+Güçlü Ordu+Kaynaşmış Toplum' formülüyle aşılabildi." tespitini yaptığını hatırlattıktan sonra şöyle diyor:

"Şu anda Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin durumu, 'Güçlü İdare+Güçlü Ordu+Kaynaşmış Toplum'ilkeleri ile ne kadar örtüşmektedir? Dünyanın hangi ülkesinde, yönetenler, yönetilenlerin bir kısmına 'alçak, darbeci, hain, terörist' demiştir? 

Büyük Atatürk, sanki bugünü de görmüştü:

'İngilizler, milletimizi bağımsızlıktan mahrum etmek için, pek tabii olarak evvelâ onu ordudan mahrum etmek çarelerine giriştiler. Mütareke şartlarının tatbikatı ile silâhlarımızı, cephanelerimizi, bütün müdafaa vasıtalarımızı elimizden almaya çalıştılar. Sonra kumandanlarımıza ve subaylarımıza tecâvüz ve taarruza başladılar. Askerlik izzeti nefsini yok etmeye gayret ettiler.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Darbeyi sadece FETÖ mü yaptı?" 04 Şubat 2021 | 3.097 Okunma Demir alma günü gelmişse iktidardan! 03 Şubat 2021 | 1.559 Okunma Yangın topu ve antikor bombası! 02 Şubat 2021 | 3.092 Okunma Bu bir Kenan Evren modelidir! 01 Şubat 2021 | 879 Okunma Sadece Türk-İslâm Dünyası mı aşılanıyor? 30 Ocak 2021 | 881 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar