Bill Gates, tarım arazilerini topluyor!

Kurduğu vakıf üzerinden aşı üreten şirketleri finanse etmesiyle bilinen Microsoft'un kurucusu Bill Gates'in, ABD'de en büyük tarım arazisine sahip kişi olduğu ortaya çıktı! Gates'in 242 bin dönüm tarım...

Kurduğu vakıf üzerinden aşı üreten şirketleri finanse etmesiyle bilinen Microsoft'un kurucusu Bill Gates'in, ABD'de en büyük tarım arazisine sahip kişi olduğu ortaya çıktı!
Gates'in 242 bin dönüm tarım arazisine ve 27 bin dönüm civarında da farklı araziye sahip olduğu anlaşıldı.
Konuyla ilgili haberlerde, "Gates'in bu kadar fazla tarım arazisine neden yatırım yaptığıysa hala gizemini koruyor." deniliyor.
Oysa gizemli bir durum söz konusu değil!
***
BM Dünya Gıda Programı Başkanı David Beasley, BM Güvenlik Konseyi'ne hitaben yaptığı konuşmada "Açlık pandemisi" kavramını kullanarak, "Sorunu gideremezsek 3 aylık süreçte her gün 300 bin kişi açlıktan ölecek. Açlık pandemisinin sonuçları, virüs pandemisinden çok daha büyük olacak" demişti. Beasley'e göre, açlık pandemisi 2021 yılı içinde gerçekleşecek!
Bill Gates ise bu durumu çok önceden ön görüyor olmalı ki, tarım arazilerine yatırım yaptı! Zira altın, gümüş, kâğıt para veya dijital para yenmez! İnsanın hayatta kalması için gıda maddelerine ihtiyacı vardır. Gıda maddeleri de tarım arazisinde üretilir.
***
Türkiye açlık pandemisine hazır mı? Tarım arazileri yabancı şirketlere neden satılıyor ve Türkiye neden kendi arazilerini satarken bazı Afrika ülkelerinde tarım arazisi kiralıyor?
Bu arada Türkiye'nin İngiltere ile imzaladığı Serbest Ticaret Anlaşması'nın kapsamı ve hedefleri de yavaş yavaş anlaşılmaya başlandı.
Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, "İngiltere ile Serbest Ticaret Anlaşmamıza uluslararası yatırımların dahil edilmesini ve tarım alanında karşılıklı olarak farklı tavizler uygulamayı hedefliyoruz" dedi. Pekcan, "Amacımız dünyanın stratejik tedarikçilerinden birisi olmak. Küresel değer zincirlerinin dönüşümünde Türkiye aktif olarak yer alacaktır" diye konuştu ve Pekcan, "Doğrudan yabancı yatırımların artışını, öngörülebilirliği sağlayacağız" dedi.
Bu resmi açıklamadan siz ne anlıyorsunuz? Ben, "Türkiye, tarım arazileri konusund...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Darbeyi sadece FETÖ mü yaptı?" 04 Şubat 2021 | 3.097 Okunma Demir alma günü gelmişse iktidardan! 03 Şubat 2021 | 1.560 Okunma Yangın topu ve antikor bombası! 02 Şubat 2021 | 3.094 Okunma Bu bir Kenan Evren modelidir! 01 Şubat 2021 | 879 Okunma Sadece Türk-İslâm Dünyası mı aşılanıyor? 30 Ocak 2021 | 881 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar