Avrupa'da "cadı avı" gibi ülkücü takibi!

Almanya'nın Sesi, ülkücülerle ilgili girişimlerin başını çeken Alman Yeşiller Partisi milletvekili Cem Özdemir ile görüştü. Cem Özdemir, Devlet Bahçeli'nin, Kemal Kılıçdaroğlu'nu tehdit...

Almanya'nın Sesi, ülkücülerle ilgili girişimlerin başını çeken Alman Yeşiller Partisi milletvekili Cem Özdemir ile görüştü.

Cem Özdemir, Devlet Bahçeli'nin, Kemal Kılıçdaroğlu'nu tehdit eden Alaattin Çakıcı'ya sahip çıkmasını "Türkiye'nin otoriter bir mafya devletine dönüşmesinin de bir diğer göstergesidir. Bu da bize Federal Meclis'te aldığımız kararın ne kadar gerekli ve önemli olduğunu bir kez daha gösterdi." diye konuştu!

Meclis'te aldıkları karar ise Alman hükümetine, ülkücülerin yasaklanmasına yönelik tavsiye kararıydı.

Cem Özdemir sorulara cevap verirken, "MHP'nin kurucusu ve ebedi lideri sayılan Alparslan Türkeş bir Hitler sempatizanıydı... Türkiye'de Erdoğan hala Cumhurbaşkanı ise bu MHP'nin sayesinde… Bu nedenle Erdoğan ve AKP'lilerin Almanya'da da devamlı Bozkurt işareti yaparken görülmeleri hiç şaşırtıcı değil." diyerek, asıl hareket noktasının nasıl bir ideolojik düşmanlık olduğunu göstermiş oldu.

Özdemir, ülkücülerin derneklerinin yasaklanmasını yeterli olmayacağını, İnternet dahil bütün mecralarda takip altına alınmaları gerektiğini, Bozkurtların hedef aldığı kişi ve gruplarla dayanışma içine girmeyi hedeflediklerini söyleyerek, nasıl bir psikoloji içinde bulunduğunu da sergilemiş oldu.

Hani, önceki gün vefat eden Avrupa şampiyonu güreşçimiz Reşit Karabacak bir şampiyonada elenince çok ağır eleştirilere maruz kalmış ve dayanamayıp, "Fırıncılara söyleyin, ekmek de vermesinler" demişti ya... Üstelik Avrupa'nın ülkücülere dar edilmesini isteyen Cem Özdemir, insan haklarından bahsediyor!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Darbeyi sadece FETÖ mü yaptı?" 04 Şubat 2021 | 3.097 Okunma Demir alma günü gelmişse iktidardan! 03 Şubat 2021 | 1.559 Okunma Yangın topu ve antikor bombası! 02 Şubat 2021 | 3.092 Okunma Bu bir Kenan Evren modelidir! 01 Şubat 2021 | 879 Okunma Sadece Türk-İslâm Dünyası mı aşılanıyor? 30 Ocak 2021 | 881 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar