Askerler neden istifa etti?

Fransız haber ajansı AFP, Suriye'de terör örgütü YPG/PKK'nın Türkiye sınırından çekilmeye başladığını duyurdu. Yalnız terör örgütünün çekildiği yerlerdeki varlığını, YPG'ye bağlı sözde askeri meclisler sürdürecek.

Yeniçağ muhabiri Fatih Ergin'in haberine göre bu çekilme, terör örgütünün Fırat'ın doğusundaki varlığını ve Türkiye'ye oluşturduğu tehdidi ortadan kaldırmıyor. Güvenli bölge içerisinde kalan meskûn alanlarda YPG'nin türevleri bulunacak.

Fırat'ın doğusundaki kontrol ettiği alanlarda sözde "yerel askeri meclisler" kuran PKK/YPG'nin çekildiği yerlerdeki varlığını bu meclisler ile sağlayacak. Güvenli Bölge kapsamında PKK/YPG'nin çekildiği duyurulan Tel Ebyad ile Resulayn ilçeleri arasındaki 88 kilometrelik bölgede terör örgütünün kurduğu Gre Spi ve Sere Kaniye sözde askeri meclisleri, kontrolü sağlayacak.

Bu alanda 6 gözlem noktası kurulacak ve bunlardan 3'ünün denetimini, PKK/YPG'ye bağlı Tel Abyad, 3'ünü ise Resulayn sözde askeri meclisleri üstlenecek. Bölgede Türk-ABD ortak devriyeleri denetim yapacak ancak devriyeler kent merkezlerine girmeyecek.

***

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Darbeyi sadece FETÖ mü yaptı?" 04 Şubat 2021 | 3.092 Okunma Demir alma günü gelmişse iktidardan! 03 Şubat 2021 | 1.555 Okunma Yangın topu ve antikor bombası! 02 Şubat 2021 | 3.088 Okunma Bu bir Kenan Evren modelidir! 01 Şubat 2021 | 878 Okunma Sadece Türk-İslâm Dünyası mı aşılanıyor? 30 Ocak 2021 | 880 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar