Asker pişiren mikro dalga!

Haber, aslında bir haftalık ama bizim gazetelerimize yeni yeni yansımaya başladı. Çin'de Renmin Üniversitesi'nde bir konferansta konuşan Çinli Profesör Jin Canrong, Ağustos ayında Çin ile Hindistan arasındaki...

Haber, aslında bir haftalık ama bizim gazetelerimize yeni yeni yansımaya başladı. Çin'de Renmin Üniversitesi'nde bir konferansta konuşan Çinli Profesör Jin Canrong, Ağustos ayında Çin ile Hindistan arasındaki sınır gerginliğinde Çin'in, Hintli askerlere karşı mikrodalga silahı kullandığını iddia etti. Profesör Jin olayı anlatırken Hintli askerlere vücudu ısıtarak tahrişe ve ağrıya sebep olan yüksek frekanslı elektromanyetik darbelerle saldırdıklarını belirterek, "Hintli askerler diri diri pişti" dedi.

İngiliz gazetesi The Times'ın bu haberine tepki gösteren Hindistan ordusu, böyle bir olayın yaşanmadığını söyledi.

Hindistanlı bir yetkili de haberin, "Çin'den kaynaklanan beceriksiz bir psikolojik harekât" olduğunu belirtti.

***

Times gazetesinde çıkan haber, Çin'in psikolojik harekâtı olsa bile çok ciddi bir mesaj taşıyor... Çin, bu iddiayla "Biz, elektromanyetik dalgaları silah olarak kullanmaya başladık" mesajını dünyaya duyurmuş oluyor!

Peki mikrodalga nedir? Mikrodalga, dalga boyu, bir milimetre ile bir metre arasında değişen elektromanyetik radyasyon frekansıdır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Darbeyi sadece FETÖ mü yaptı?" 04 Şubat 2021 | 3.097 Okunma Demir alma günü gelmişse iktidardan! 03 Şubat 2021 | 1.559 Okunma Yangın topu ve antikor bombası! 02 Şubat 2021 | 3.092 Okunma Bu bir Kenan Evren modelidir! 01 Şubat 2021 | 879 Okunma Sadece Türk-İslâm Dünyası mı aşılanıyor? 30 Ocak 2021 | 881 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar