​​​​​​​"Ara rejim"den çıkış çağrısı!

Libya tezkeresi ile birlikte Türkiye rejim tartışmasını da hatırladı. Mesela tezkere için hayır oyu kullanmalarının gerekçesini açıklarken Meral Akşener, Türkiye'nin Suriye'de olduğu gibi bir Arap iç savaşının parçası olmaması gerektiğini belirttikten sonra, "Bugün bir kere daha kuvvetle anladık ki Türkiye'nin iyileştirilmiş güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçmekten başka çaresi yoktur." dedi.

Akşener, basına, "Tezkerenin ucu açık. Erdoğan'ın canı istediği gibi davranış tavır ve içine girebileceği yetkilerin kendisine verildiği bir tezkere olarak değerlendirdik. Allah bu milleti korusun." diye bilgi verdi.

***

Aynı konu, eski TBMM Başkanı ve Milli Merkez Başkanı Hüsamettin Cindoruk'a da soruldu. Cindoruk'un asıl gündemi, Türkiye'nin 15 Temmuz sonrası yaşadığı "rejim bunalımı", hatta "ara rejim" idi. Fakat, Libya tezkeresinin içeriği de doğrudan rejimle ilgiliydi...

Cindoruk, De Gaulle'ün "Hitler, Alman ordusunu ekonomik kullanmadığı için kaybetti" sözünü hatırlatarak, "Türk askeri de polis gücü gibi kullanılamaz. TBMM, bu konuda kapalı oturum yapmalıydı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Darbeyi sadece FETÖ mü yaptı?" 04 Şubat 2021 | 3.097 Okunma Demir alma günü gelmişse iktidardan! 03 Şubat 2021 | 1.560 Okunma Yangın topu ve antikor bombası! 02 Şubat 2021 | 3.094 Okunma Bu bir Kenan Evren modelidir! 01 Şubat 2021 | 879 Okunma Sadece Türk-İslâm Dünyası mı aşılanıyor? 30 Ocak 2021 | 881 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar