​​​​​​​"Altı devlet bir millet" ve terörle meşguliyet!

Dikkat çeken bazı açıklamalar ve tutumlar var. Meselâ Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de, Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi...

Dikkat çeken bazı açıklamalar ve tutumlar var. Meselâ Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de, Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi Dışişleri Bakanları Toplantısı'nda konuşmasını İngilizce yaptı!

Sovyetler Birliği dağıldıktan sonra yapılan Türk kurultaylarında, Azerbaycan temsilcileri dışında, diğer Türk Cumhuriyetleri ve özerk bölgelerden gelenler, genelde ana konuşmalarını Rusça yapar bu da bazıları tarafından eleştirilirdi. Oysa onlarınki 70 yıllık işgalin bir sonucuydu. Şimdi "Türk keneşi" denilen bir toplantıda, Türkiye'yi temsil eden bir kişinin Türkçe yerine İngilizce konuşma yapması yakışmadı! Neyse ki Tayyip Erdoğan, liderler zirvesi öncesinde "Altı devlet, tek milletiz" diyerek, Türk Dünyası'nda çıtayı yükseltti. Zaten, Türkiye, diğer Türk devletleriyle böyle bir birlik kurmasın diye terörle meşgul ediliyor!

***

Çavuşoğlu, konuşmasında Barış Pınarı Harekâtı hakkında bilgi verirken, "Operasyonumuzun hedefleri son derece nettir; ulusal güvenliğimize yönelik terör eğilimini ortadan kaldırmak, Suriye'nin toprak bütünlüğünü korumak ve sağlamak. Bu operasyon sınırlı, ölçülü ve hesaplı olacak." dedi.

Buna karşılık, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i ziyaret ederek harekât hakkında bilgi veren Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Bu operasyonun hedefi, bölgede bir terör devleti kurulmasını önlemektir" dedi.

Burada akla gelen soru şudur: Harekât "sınırlı" olacaksa, "terör devleti" kurulması nasıl önlenecektir?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Darbeyi sadece FETÖ mü yaptı?" 04 Şubat 2021 | 3.097 Okunma Demir alma günü gelmişse iktidardan! 03 Şubat 2021 | 1.559 Okunma Yangın topu ve antikor bombası! 02 Şubat 2021 | 3.092 Okunma Bu bir Kenan Evren modelidir! 01 Şubat 2021 | 879 Okunma Sadece Türk-İslâm Dünyası mı aşılanıyor? 30 Ocak 2021 | 881 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar