AKP, niçin "çökertme politikası" uyguladı?

Tayyip Erdoğan, sebze fiyatlarındaki artışı planlı bir terör estirme olarak gördüğünü açıkladı ve aynen şöyle dedi:"Semt pazarı dedik, niye? Son günlerde malum Türkiye'de bir oyun oynanmaya...

Tayyip Erdoğan, sebze fiyatlarındaki artışı planlı bir terör estirme olarak gördüğünü açıkladı ve aynen şöyle dedi:

"Semt pazarı dedik, niye? Son günlerde malum Türkiye'de bir oyun oynanmaya başlandı. Patlıcan, domates, patates, salatalık... Fiyatları tırmandırmaya başladılar. Bu bir terör estirmeydi. Bu teröre karşı nasıl Gabar'da, Cudi'de, Tendürek'te nasıl inlerine girdiysek, bu sebze-meyve gıda terörünü estirenlere de belediyelerimiz vasıtasıyla tanzim satışlar, semt pazarlarını kurarak Ankara-İstanbul başta olmak üzere bugün itibariyle ucuz ürünü satmaya başladık. Sebze-meyveyle kalmayacağız, temizlik malzemelerine de gireceğiz, yükselen fiyatlarla ilgili oyunu hep beraber bozacağız. Bu terörü estirenlere müsaade etmeyeceğiz."

Buna karşılık CHP'li eski milletvekili Barış Yarkadaş, "AKP, sebze-meyve işine 'tanzim satış' adı altında giriyor. Çünkü inşaat sektörünü çökerttiler. Onlara şimdi yeni kaynak lâzım... Bu yüzden 'Yeni Hal Yasası' çıkarmak ve sektörü ele geçirmek istiyorlar. 170 halin 35'e düşürülmek istenmesinin sebebi de bu..." iddiasında bulundu.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ise konuya "Memleketin 95 yıllık sanayi birikimini satan bu iktidar, şimdi çareyi bakkal dükkânı açmakta buluyor." diye yaklaştı.

***

Peki güvenilir ekonomistler ne diyor?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Darbeyi sadece FETÖ mü yaptı?" 04 Şubat 2021 | 3.092 Okunma Demir alma günü gelmişse iktidardan! 03 Şubat 2021 | 1.556 Okunma Yangın topu ve antikor bombası! 02 Şubat 2021 | 3.088 Okunma Bu bir Kenan Evren modelidir! 01 Şubat 2021 | 878 Okunma Sadece Türk-İslâm Dünyası mı aşılanıyor? 30 Ocak 2021 | 880 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar