ABD yönetiminde FETÖ taktikleri mi?

Amerika'nın Sesi, "Demokratlar, Anayasa Mahkemesi'ni genişletir mi?" başlığı altında "Cumhuriyetçiler, seçim gününden önce ABD Anayasa Mahkemesi'nde Ruth Bader Ginsburg'ün yerine Başkan Donald Trump'ın aday...

Amerika'nın Sesi, "Demokratlar, Anayasa Mahkemesi'ni genişletir mi?" başlığı altında "Cumhuriyetçiler, seçim gününden önce ABD Anayasa Mahkemesi'nde Ruth Bader Ginsburg'ün yerine Başkan Donald Trump'ın aday gösterdiği Amy Coney Barrett'ı onaylamak için acele içinde. Böylelikle Anayasa Mahkemesi'nde 3'e 6 muhafazakâr bir çoğunluk yaratmayı umuyorlar. Bazı liberal Demokratlar ise mahkemeye mevcut dokuz yargıca ilave olarak daha fazla üye ekleme fikrini ortaya attı." diye bir haber yayınladı.

Haberde, Boston Üniversitesi'nde hukuk profesörü olan Nicole Huberfeld'in, "İnsanlar zaten mahkemenin, siyasi bir aktör olup olmadığı konusunda endişeleniyor. Bir başkanın bir grup yargıç atayabilmesi için üye eklemenin, mahkemenin kurumsal bütünlüğünü etkileyebileceğini düşünüyorum" görüşüne de yer verildi..

Tarih profesörü Calvin Schermerhorn da "Bu durum, kurucu babalar döneminde de yaşanan partiler arası bir savaştır ve anayasal bir ilke meselesi değildir" dedi.

***

"ABD Anayasa Mahkemesi'nin üye sayısı ile ilgili bir haberin Türkiye ile ne ilgisi var?" denilebilir...

Biliyorsunuz, Türkiye'de de benzer bir süreç yaşandı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Darbeyi sadece FETÖ mü yaptı?" 04 Şubat 2021 | 3.097 Okunma Demir alma günü gelmişse iktidardan! 03 Şubat 2021 | 1.559 Okunma Yangın topu ve antikor bombası! 02 Şubat 2021 | 3.092 Okunma Bu bir Kenan Evren modelidir! 01 Şubat 2021 | 879 Okunma Sadece Türk-İslâm Dünyası mı aşılanıyor? 30 Ocak 2021 | 881 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar