ABD ve Avrupa'da Türklere karşı yeni bir hareket mi başlıyor?

ABD Dışişleri Bakanlığı'nın, Pompeo'nun Türkiye ziyaretine ilişkin yapığı açıklamada "Bakan Pompeo, Fener Rum Patriği Bartholomeos ile Türkiye ve bölgedeki inanç konusunu ve inanç...

ABD Dışişleri Bakanlığı'nın, Pompeo'nun Türkiye ziyaretine ilişkin yapığı açıklamada "Bakan Pompeo, Fener Rum Patriği Bartholomeos ile Türkiye ve bölgedeki inanç konusunu ve inanç özgürlüğü konusundaki dünya genelindeki güçlü duruşumuzu ve desteğimizi görüşecek" denildi.

Bu açıklamaya Türk Dışişleri tarafından tepki gösterildi ve kullanılan ifadeler "son derece yersiz" olarak nitelendirildi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy'un açıklamasında, "ABD'nin önce aynaya bakması ve kendi ülkesindeki ırkçılık, İslam düşmanlığı ve nefret suçları gibi insan hakları ihlallerine gereken hassasiyeti göstermesi daha doğru olacaktır." ifadesi kullanıldı.

***

ABD'den önce Türkiye'ye veya Türklere yönelik bir uygulamayı Fransa başlattı!

Fransa'da "Bozkurtların" tüm faaliyetlerini yasakladığını açıkladı. Fransa'da "Bozkurtlar" adlı bir kuruluş yok ama ülkücü dernekler hedef alınmış oluyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Darbeyi sadece FETÖ mü yaptı?" 04 Şubat 2021 | 3.092 Okunma Demir alma günü gelmişse iktidardan! 03 Şubat 2021 | 1.556 Okunma Yangın topu ve antikor bombası! 02 Şubat 2021 | 3.088 Okunma Bu bir Kenan Evren modelidir! 01 Şubat 2021 | 878 Okunma Sadece Türk-İslâm Dünyası mı aşılanıyor? 30 Ocak 2021 | 880 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar