ABD ve AB ile yeni sayfa açmanın maliyeti!

Almanya'nın Sesi, Tayyip Erdoğan'ın Avrupa Birliği'ne yönelik "Yeni bir sayfa açalım" önerisine, AB'nin eski Türkiye Büyükelçisi Marc Pierini'nin, "Bu beyan, bir U dönüşü anlamına geliyor" analiziyle cevap...

Almanya'nın Sesi, Tayyip Erdoğan'ın Avrupa Birliği'ne yönelik "Yeni bir sayfa açalım" önerisine, AB'nin eski Türkiye Büyükelçisi Marc Pierini'nin, "Bu beyan, bir U dönüşü anlamına geliyor" analiziyle cevap verdi.

Pierini, "Muhakkak ki, bunda Türkiye ekonomisinin çok kötü bir durumda olması ve Avrupalı yatırımcılar ile bankacıların Türkiye ile iş yapmaktaki isteksizliği etkili olmuştur. Bir diğer neden de, Türkiye'nin savaş gemileri eşliğinde giriştiği sondaj faaliyetleri ile göçmenleri Yunanistan sınır kapılarına göndermek gibi hamlelerinden beklediği sonuçları alamamış olması." diye konuştu.

Marc Pierini, Avrupalı liderleri "kaprisli" olmakla suçlayan, liderlerin "akıl sağlığını sorgulayan", "Nazi" gibi ağır ithamlarla hedef alan Türk siyasi liderliğinin, "ilişkilerde yeni bir sayfa açmak" niyetinde ne kadar samimi olduğunu öngörebilmenin çok güç olduğunu kaydetti.

Pierini, Türkiye'nin Avrupa Konseyi ve NATO üyeliği ile bağlı kalmayı taahhüt ettiği hukuk devletinden, AB'nin temsil ettiği ilkeler ve değerlerden çok uzaklaştığını, hatta tezat içinde bulunduğuna dikkat çekti.

Pierini "Uçurum o kadar derinleşti ve büyüdü ki artık bunu sadece boş laflarla değil de gerçekten de somut adımlarla kapatılabileceğini düşünmek çok zor" dedi. 

***

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Darbeyi sadece FETÖ mü yaptı?" 04 Şubat 2021 | 3.097 Okunma Demir alma günü gelmişse iktidardan! 03 Şubat 2021 | 1.560 Okunma Yangın topu ve antikor bombası! 02 Şubat 2021 | 3.094 Okunma Bu bir Kenan Evren modelidir! 01 Şubat 2021 | 879 Okunma Sadece Türk-İslâm Dünyası mı aşılanıyor? 30 Ocak 2021 | 881 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar