ABD rejiminin, bir baskınlık canı mı varmış?

Ya, daha büyük bir halk hareketi örgütleseler ve bütün resmi binaları işgal etseler ne olacaktı? Anlaşıldı ki ABD'de yönetimi de halk hareketiyle devrilebilir!

ABD'de Kongre binasının basılması beklenmeyen bir olay değildi. Seçim süreci boyunca, neredeyse bütün ülkede sokak eylemleri yapan, mağazaları yağmalayan "Antifa" hareketi, ABD medyası tarafından "özgürlük isteyen gençler" olarak sunuldu, Kongre binasını basanlar ise anında "darbeci" ilan edildi! 

Antifa eylemleri, organize güç işiydi. Öyle ki, eylemlerde kullanacakları parke taşlar bile önceden ayarlanmış, ana caddelere kamyonlarla taşınarak yerleştirilmişti. Bu eylemler unutuldu. Onların aklına Kongre binasını basmak gelmemişti.

Kongre baskını, Trump'ın "herkes evine dönsün" çağrısıyla sona erdi ama Amerikan demokrasisinin veya rejiminin, bir baskınlık canı olduğu anlaşıldı! 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Darbeyi sadece FETÖ mü yaptı?" 04 Şubat 2021 | 3.092 Okunma Demir alma günü gelmişse iktidardan! 03 Şubat 2021 | 1.556 Okunma Yangın topu ve antikor bombası! 02 Şubat 2021 | 3.088 Okunma Bu bir Kenan Evren modelidir! 01 Şubat 2021 | 878 Okunma Sadece Türk-İslâm Dünyası mı aşılanıyor? 30 Ocak 2021 | 880 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar