​​​​​​​ABD, Irak'ta kalabilecek mi?

İran'ın, Irak, Suriye, Lübnan ve Afganistan'daki askeri operasyonlarını yöneten Kudüs Gücü Komutanı Süleymani ve yine Irak'ta İran'ın oluşturduğu Haşdi Şabi örgütü yöneticilerinin Bağdat'ta ABD saldırısında öldürülmesi, bölgede büyük gerilime yol açtı.

Bilindiği gibi, Haşdi Şabi'nin organizasyonuyla, Bağdat'taki Amerikan Büyükelçiliği basılmış ve ateşe verilmişti. Geçtiğimiz Haziran ayında trafiğe açılan 10 kilometrekarelik "yeşil bölge"nin ortasında bulunan kale gibi binanın basılması, bu ülkedeki Amerikan varlığına yönelik bir uyarıydı. ABD bu uyarıya çok daha büyük bir karşılık vermiş oldu ve kaybettiği psikolojik üstünlüğü bu saldırıyla yeniden elde etmeye çalıştı.

***

Türkiye'de olay duyulur duyulmaz, konuyu Şiilik-Sünnilik açısından değerlendirenler oldu! Meselenin böyle görülmesi, Amerikan saldırısını desteklemek anlamına gelir. Oysa İran Türkiye'nin komşusudur ve İran halkının yarısı Türk'tür. İran'a yönelik büyük bir Amerikan saldırısı, aynı zamanda Türklere yönelik bir saldırı demektir. Konuya Türklük açısından baktığınızda durum budur.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Darbeyi sadece FETÖ mü yaptı?" 04 Şubat 2021 | 3.092 Okunma Demir alma günü gelmişse iktidardan! 03 Şubat 2021 | 1.555 Okunma Yangın topu ve antikor bombası! 02 Şubat 2021 | 3.088 Okunma Bu bir Kenan Evren modelidir! 01 Şubat 2021 | 878 Okunma Sadece Türk-İslâm Dünyası mı aşılanıyor? 30 Ocak 2021 | 880 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar