ABD ile danışıklı dövüş politikası mı?

İran Silahlı Kuvvetler Komutanı Tümgeneral Abdurrahim Musevi, ABD'nin kendilerine "Biz de bir noktayı vuralım ve siz buna ses çıkarmayın. Dava bu şekilde kapansın." mesajı gönderdiğini söyledi.Musevi'nin bu sözleri...

İran Silahlı Kuvvetler Komutanı Tümgeneral Abdurrahim Musevi, ABD'nin kendilerine "Biz de bir noktayı vuralım ve siz buna ses çıkarmayın. Dava bu şekilde kapansın." mesajı gönderdiğini söyledi.

Musevi'nin bu sözleri, İran'ın hava sahasını ihlal eden İHA'nın füzeyle vurularak düşürülmesine ABD'nin cevap vereceğini açıklamasıyla ilgili.

ABD Başkanı Donald Trump, ABD'nin de İran'a ait insansız hava aracını düşürdüğünü söylemişti.

ABD, Suudi Arabistan'da Aramco petrol tesislerinin vurulmasından İran'ı sorumlu tutuyor ama bu konuda elinde yeterli delil yok. Suudi Arabistan'ın "İran vurdu" diye açıklama yapmasını istiyorlar.

ABD'nin İran'a böyle bir teklif yapması mümkün mü?

Evet mümkün. Çünkü ABD'nin bütün işleri, algı operasyonu temelinde sürdürülüyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Darbeyi sadece FETÖ mü yaptı?" 04 Şubat 2021 | 3.097 Okunma Demir alma günü gelmişse iktidardan! 03 Şubat 2021 | 1.559 Okunma Yangın topu ve antikor bombası! 02 Şubat 2021 | 3.092 Okunma Bu bir Kenan Evren modelidir! 01 Şubat 2021 | 879 Okunma Sadece Türk-İslâm Dünyası mı aşılanıyor? 30 Ocak 2021 | 881 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar