"ABD ile aslında hiç karşı karşıya gelmedik!"

Trump'ın Suriye'deki Amerikan askerlerini çekeceğini açıklaması ve Tayyip Erdoğan'ın "Bölgedeki IŞİD'i biz temizleriz" sözünden sonra "Türkiye'nin Rusya ile ilişkileri ne olacak?" sorusu...

Trump'ın Suriye'deki Amerikan askerlerini çekeceğini açıklaması ve Tayyip Erdoğan'ın "Bölgedeki IŞİD'i biz temizleriz" sözünden sonra "Türkiye'nin Rusya ile ilişkileri ne olacak?" sorusu soruldu. 
Erdoğan'ın Putin ile görüşeceği bildirildi ama Rus makamları, "bizde böyle bir bilgi yok" diye açıklama yaptı. Ardından Putin ile randevu almak üzere Rusya'ya heyet gönderildi! 
Erdoğan bu konuyu şöyle açıkladı: 
"Kaldı ki biliyorsunuz buradan benim heyetim Moskova'ya gidecek. Dışişleri Bakanım, Savunma Bakanım, İstihbarat Başkanım, aynı zamanda özel temsilcim ve Büyükelçim dörtlü bir ekiple oraya gidecekler ve orada bu konuları etraflıca ele alacaklar. Ardından benim de Sayın Putin ile hem telefon hem Moskova veya Soçi ziyaretim olabilir. Bunları çok ciddi olarak ele almamız gerekiyor. Olay sadece Menbiç değil, oradaki terör örgütlerini yok etmeye yönelik çalışmamızdır. Tedbirimizi aldık, silahlı kuvvetlerimiz çalışmalarını sürdürüyor."
*** 
Erdoğan, Rusya ile bir sorun yaşamak istemiyor. Rusya da Türkiye'yi kaybetmek istemez. Nitekim Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, bugün Moskova'da Rusya ve Türkiye arasında yapılacak görüşmede Suriye'deki durumun geleceğinin netliğe kavuşturulacağını söyledi.
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın Rus mevkidaşları Sergey Lavrov ve Sergey Şoygu ile yapacağı görüşme hakkında açıklamalarda bulunan Peskov, Menbiç'teki durumun ve Ankara'nın bölgedeki harekât planlarının masaya yatırılacağını kaydetti.
Görüşmelere Rusya Devlet Başkan Yardımcısı Yuriy Uşakov ile Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın da katılacağını belirten Peskov, toplantıların sonucunda liderler düzeyinde görüşmeye gerek olup olmadığına karar verileceğinin altını çizdi.
Heyetin asli görevinin Putin-Erdoğan görüşmesi için randevu almak olduğunu bu açıklama teyit ediyor!
***
Peki Türkiye gerçekte ne yapıyor? Bunu son olarak Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu aç...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Darbeyi sadece FETÖ mü yaptı?" 04 Şubat 2021 | 3.092 Okunma Demir alma günü gelmişse iktidardan! 03 Şubat 2021 | 1.555 Okunma Yangın topu ve antikor bombası! 02 Şubat 2021 | 3.088 Okunma Bu bir Kenan Evren modelidir! 01 Şubat 2021 | 878 Okunma Sadece Türk-İslâm Dünyası mı aşılanıyor? 30 Ocak 2021 | 880 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar