Türkiye'nin üzerine örtülen perde nedir?

Aklı başında olan herkes görüyor ki Türkiye ekonomisi, bilimsel yöntemler uygulanarak, Türklerin elinden alınmıştır. Burada "Türkler" derken, bütün Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarını kastediyorum ama o...

Aklı başında olan herkes görüyor ki Türkiye ekonomisi, bilimsel yöntemler uygulanarak, Türklerin elinden alınmıştır. Burada "Türkler" derken, bütün Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarını kastediyorum ama o bilimsel yöntemleri uygulayanlar, ekonomik varlıkların el değiştirmesinde etnik ırkçılık da yapmışlardır.

Bugün Bitlis'te, Adıyaman'da, Trabzon'da tütün üretseniz satamazsınız, satmaya kalkışırsanız kaçakçı diye tutuklanırsınız ama 2019 yılının ilk Cumhurbaşkanlığı kararnamesine göre artık ithal edilen Amerikan tütününden alınan ton başına 150 dolarlık vergi sıfırlanmıştır.

Aslında bu yabancılaştırma, Turgut Özal döneminde başlamış, 57'nci hükümet ise IMF'nin bir kredi dilimini serbest bırakması karşılığında, "15 gün içinde 15 yasa" çıkararak buğday, pancar gibi temel gıda ürünlerine sınırlama getirmiştir. Telekom adıyla bilinen alt yapı, ülkenin sinir sistemidir. Telekom'un ne idüğü belirsiz bir yabancı şirkete satılması da kriz çıkarılarak ve itiraz eden bakan Enis Öksüz görevden alınarak sağlanmıştır.

Bankacılık sistemi, ekonominin kan dolaşımını sağlar. AKP döneminde Türkiye'nin dolaşım sistemi ile birlikte büyük sanayi kuruluşları yabancılara satılmıştır. Hazine üzerinden Türklerin elinde kalan ormanlar, yaylalar ve su kaynaklarının satılabilmesinin önü açılmış, tarım arazilerine bile yabancı bankalar tarafından ipotek konulmuştur. Bunlar yetmezmiş gibi Suriye karıştırılarak, milyonlarca Suriyeli göçmene davetiye çıkarılmış, böylece Türkiye'nin nüfus yapısı ile oynanmıştır.

***

Bütün bunlar yapılırken geniş halk kitleleri hangi konularla meşgul edilmiştir?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Darbeyi sadece FETÖ mü yaptı?" 04 Şubat 2021 | 3.092 Okunma Demir alma günü gelmişse iktidardan! 03 Şubat 2021 | 1.556 Okunma Yangın topu ve antikor bombası! 02 Şubat 2021 | 3.088 Okunma Bu bir Kenan Evren modelidir! 01 Şubat 2021 | 878 Okunma Sadece Türk-İslâm Dünyası mı aşılanıyor? 30 Ocak 2021 | 880 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar