"Maskelerin düşüşünü göreceğiz"

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Suriye'de demokratik ve güvenilir bir seçim yapılması halinde Esad ile çalışma konusunu herkesin değerlendirmesi gerekebileceğini söyledi.Suriye'de seçimler...

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Suriye'de demokratik ve güvenilir bir seçim yapılması halinde Esad ile çalışma konusunu herkesin değerlendirmesi gerekebileceğini söyledi.

Suriye'de seçimler yapılacak, Esad yeniden seçilecek ve Türkiye o zaman birlikte çalışmayı değerlendirecek!

O zamana kadar ne olacak?

Türkiye'yi yöneten siyasi kadro, komşu ülke Suriye'yi iç savaşa sürüklemek için asker toplamış, eğitmiş ve cepheye sürmüştür. Bırakın uluslararası hukuku, bu eylemler Türk Ceza yasasına göre de suçtur! Üstelik bu eylemlerin sonucu olarak, ABD tarafından Türkiye sınırlarında bir terör devleti meydana getirilmiştir. Şimdi Türkiye bu terör devletine karşı operasyon yapacağını açıklıyor. Türkiye'yi yöneten kadro, kurulmasına sebep olduğu bir terörist yapıya karşı şimdi mücadele etmek zorunda. Çünkü bu yönde kamuoyu baskısı var.

***

Bugün Türkiye'nin güvenliği, Suriye sınırı üzerinden tehdit ediliyorsa sebebi, Türkiye'yi yöneten siyasi kadronun politikalarıdır. Üstelik bu politikalar, 2004 yılında, Avrupa Birliği katılım müzakerelerinin başlayabilmesi için Yunanistan ve Kıbrıs Rus Yönetimi'nin bu kararı veto etmemesi karşılığında İzmir, Aydın ve Muğla'nın ilçesi durumunda olan adalar ve kayacıkların Yunan egemenliğine terk edilmesiyle başlamıştır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Darbeyi sadece FETÖ mü yaptı?" 04 Şubat 2021 | 3.097 Okunma Demir alma günü gelmişse iktidardan! 03 Şubat 2021 | 1.560 Okunma Yangın topu ve antikor bombası! 02 Şubat 2021 | 3.094 Okunma Bu bir Kenan Evren modelidir! 01 Şubat 2021 | 879 Okunma Sadece Türk-İslâm Dünyası mı aşılanıyor? 30 Ocak 2021 | 881 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar