Şu Hazar denizine köprü yapturacağum!

Bu sütunda ele aldığım her konuda gerçek olduğundan emin olduğum verilerden hareket ederek analiz veya yorum yapıyorum. Maksadım, takip edenlere olayların iç yüzünü gösterebilmektir. Aslında sadece gazeteciler...

Bu sütunda ele aldığım her konuda gerçek olduğundan emin olduğum verilerden hareket ederek analiz veya yorum yapıyorum. Maksadım, takip edenlere olayların iç yüzünü gösterebilmektir. Aslında sadece gazeteciler değil gerçeği aramak isteyen herkes amacına ulaşır. Tabii gerçekleri yazarsanız bedel ödersiniz. Fakat kendilerini kandırarak yaşayanlar, aynı tutumu bizden göremeyince bunun ardında siyasi bir sebep arıyor. Gerçeklerin gündeme getirilmesinden rahatsız oluyorlar. Çünkü edindikleri konumu, imkânları kısacası konforu kaybetmekten korkuyorlar.

***

Aklını sadece bir siyasi düşünceye veya partiye hizmet etmek için kullananlar herkesi kendileri gibi zannediyor!

"Fırat'ın doğusuna sınırlı bir askerî müdahale için ABD ile uzlaşmaya varıldı" tespiti ışığında, "Bunun için ABD'ye ne verildi?" diye soruyorum. "Öncekilerin ne verdiğini iyi bildiği için şimdikilerin de bir şeyler verdiğini düşünüyor. Ne verdik diye değil ne aldık diye düşünmüyor." diye yorumlar yapılıyor.

Evet öncekilerin neler verdiğini çok iyi biliyorum. Yalta anlaşmasından sonra Türkiye'nin neden ve nasıl ABD nüfuz alanı olarak kullanıldığını, NATO sürecini, Gladio'yu yıllar önce inceleyerek bu sütunda ve kitaplarımda ortaya koydum. Şimdikilerin ABD ile ilişkilerini de çok iyi biliyorum. Zaten parti programına aynen alınan gizli belge gibi birçok önemli bilgiyi de kamuoyuna ben duyurdum.

Türkiye, ABD'ye karşı Avrasya seçeneğini zaman zaman koz olarak kullanıyor ama ABD ile Rusya, Suriye'de, PYD konusunda hemen hemen aynı politikayı takip ediyor. Yine Türkiye, Kaşıkçı cinayeti konusunda sadece Suudi Arabistan'a değil ABD'ye de suçüstü yapmış olabilir. Bu konuda elimde bir delil olmadığı için, "olabilir" diyorum. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Darbeyi sadece FETÖ mü yaptı?" 04 Şubat 2021 | 3.094 Okunma Demir alma günü gelmişse iktidardan! 03 Şubat 2021 | 1.559 Okunma Yangın topu ve antikor bombası! 02 Şubat 2021 | 3.092 Okunma Bu bir Kenan Evren modelidir! 01 Şubat 2021 | 879 Okunma Sadece Türk-İslâm Dünyası mı aşılanıyor? 30 Ocak 2021 | 881 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar