Sınırlı askerî harekât için ABD'ye ne verildi?

ABD Başkanı Trump'ın "30 gün içinde IŞİD'i bitireceğiz" diye bir açıklama yapmasının hemen ardından Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, birkaç gün içinde Fırat'ın doğusuna yönelik...

ABD Başkanı Trump'ın "30 gün içinde IŞİD'i bitireceğiz" diye bir açıklama yapmasının hemen ardından Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, birkaç gün içinde Fırat'ın doğusuna yönelik askerî harekât başlatılacağını duyurdu.

Erdoğan, "Hedefimiz asla Amerikan askerleri değildir, bölgede faaliyet gösteren terör örgütü mensuplarıdır. Fırat'ın doğusunu da huzurlu ve yaşanabilir yerlere dönüştürme konusunda kararlıyız. Bunu İdlib'de Rusya ile başardık. Aynı durumu Fırat'ın doğusunda Amerika'yla da yapalım" dediğine göre ABD ile harekât konusunda anlaşmaya varıldı!

Gerçi Erdoğan, "Türkiye'nin meşru müdafaa hakkını kullanma ihtimaline karşı Amerikan askerleri de teröristlerin arasına serpiştirilmiştir. Amaçları ülkemizi teröristlerden korumak değil, teröristleri ülkemizden korumaktır." diye bizim de kullandığımız ifadelerle ABD'yi suçladı ama harekât sırasında ABD ile birlikte çalışılacaksa, harekâtın sınırları konusunda uzlaşmaya varılmışsa ve ABD bu suçlamalara hiç cevap vermiyorsa bunun üzerinde durmamız gerekir! 

***

Erdoğan, "Terör koridorunu orada inşa etmenin gayreti içerisindeler. Bizim stratejik ortaklarımız 'bunlar terörist değildir' diyor... Bunlar PKK'nın yan kolları, niçin kabul etmiyorsunuz? Amerikalılara bunun sürdürülemez olduğunu ifade ettim. DEAŞ'a karşı bir şey yapacaksanız gel beraber yapalım bırakın bu teröristleri... Şimdi '30 günde bunların hepsini temizleyeceğiz' diyorlar, göreceğiz..." diyor.

Hatta, "Şimdi 30 bin teröristi bölgede eğitiyorlar. Bununla da kalmadılar onların paçavrasını sallıyorlar. Ortak devriye ortak eğitim aşamasına kadar getirdiler işi... Ne yaptığınızın farkında mısınız? Kimi uyutuyorsunuz ya. Bize bu ifadeleri Irak'ta da kullandınız. Ve Irak'ta silahlarınız PKK'nın elinden çıkıyor. Neymiş Suriye Demokratik Güçleriymiş. Siz kimi uyutuyorsunuz ya." diyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Darbeyi sadece FETÖ mü yaptı?" 04 Şubat 2021 | 3.092 Okunma Demir alma günü gelmişse iktidardan! 03 Şubat 2021 | 1.555 Okunma Yangın topu ve antikor bombası! 02 Şubat 2021 | 3.088 Okunma Bu bir Kenan Evren modelidir! 01 Şubat 2021 | 878 Okunma Sadece Türk-İslâm Dünyası mı aşılanıyor? 30 Ocak 2021 | 880 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar