Yeteneksiz istihbaratçı!

"CIA'nın eski Ankara istasyon şefi" olarak bilinen Graham Fuller'in son yıllardaki çalışma arkadaşı Henri Barkey, bu defa Barış Doster'in yazısı üzerinden Cumhuriyet'e saldırırken "Yeniçağ'a...

"CIA'nın eski Ankara istasyon şefi" olarak bilinen Graham Fuller'in son yıllardaki çalışma arkadaşı Henri Barkey, bu defa Barış Doster'in yazısı üzerinden Cumhuriyet'e saldırırken "Yeniçağ'a dönüşecekler" ifadesini kullandı. Barış Doster, konuyu, Habertürk'te katıldığı programda açıkladı.

Fuller ve Barkey, son yıllarda hazırladıkları raporlar ile ABD'nin Türkiye politikasını etkileyen kişilerdi. Yeniçağ, Türkiye'nin rejiminin değiştirilmesi mesajını veren bu raporları, zamanında kamuoyuna duyurmuştur. Rahatsızlık buradan geliyor.

***

Andımız tartışması sırasında "Anladık; Türk değilsiniz, doğru da değilsiniz!" başlıklı yazımda şu ifadeleri kullanmıştım:

"Türkiye'de 'Ne mutlu Türk'üm diyene' yazılarının dağlardan silinmesi, 'Türk'üm doğruyum' andının ilkokullardan kaldırılması, 'Türkiye Cumhuriyeti' ifadesinin resmî kuruluşlardan kazınmak istenmesi, esasen bir CIA projesi olan 'açılım süreci'nin dayatmalarıydı. Projeyi hazırlayanlar, David Phillips ve Henri Barkey'dir. İkisi de CIA'nın yan kuruluşlarında danışmandır. Henri Barkey hakkında 15 Temmuz darbe girişimi planlamasında yer aldığı gerekçesiyle yakalama kararı da çıkarılmıştır."

Yazının gazetede yayınlandığı 20 Ekim günü Henri Barkey, bir Twitter mesajı ile seviyesini gösteren ifadelerden sonra "Meğerse bu ant meselesi 15 Temmuz gibi benim fikrimmiş. Sabah akşam çalışıyorum..." diye karşılık verdi. Bununla da yetinmedi. Yazımı "Günün 11'i"ne alan diken.com.tr'yi de eleştirdi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Darbeyi sadece FETÖ mü yaptı?" 04 Şubat 2021 | 3.094 Okunma Demir alma günü gelmişse iktidardan! 03 Şubat 2021 | 1.559 Okunma Yangın topu ve antikor bombası! 02 Şubat 2021 | 3.092 Okunma Bu bir Kenan Evren modelidir! 01 Şubat 2021 | 879 Okunma Sadece Türk-İslâm Dünyası mı aşılanıyor? 30 Ocak 2021 | 881 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar