Ayinesi iştir Türkçülüğün Devlet Bey!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Andımız, Atatürk'e saldırılar, Türkçülük tartışması ve küresel emperyalizmin oyunları konularında tamamına katıldığım bir konuşma yaptı...

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Andımız, Atatürk'e saldırılar, Türkçülük tartışması ve küresel emperyalizmin oyunları konularında tamamına katıldığım bir konuşma yaptı ve "Türk milletini tartışmak, Türk ve Türkçülük üzerinden kara kampanyalar düzenlemek; düşmana koz vermek, emperyalizme selâm yollamaktır." dedi!

Bahçeli, "Andımızı okumak, okunmasını istemek, haşa ve kata ezanın Türkçe okunmasına çanak tutmak hiç değildir. Biz Türklüğümüzle övünürüz, çünkü Türk oğlu Türk'üz. Türk'üz, Türkçüyüz, Türk milleti için sadece yaşamayı değil, gerekiyorsa koşa koşa ölmesini de biliriz. Türkçülük ırkçılık değildir. Andımızı okumak, okunmasını istemek, haşa ve kata ezanın Türkçe okunmasına çanak tutmak hiç değildir. Türkçülüğü ırkçılıkla bir ve aynı gören kim varsa tarihî ve devasa bir hatanın tam ortasındadır. Türklüğümüzle de Türkçülüğümüzle de uğraştırmayız, kara çaldırmayız, 'Türk'üm, doğruyum, çalışkanım' demekten de yorulmayız." gibi mesajlar verdi.

***

Tabii konuşmayı dinlerken, aklımdan geçen soruları da paylaşmam gerekiyor...

16 yıldır, Türklük kavramı üzerinde tartışma yapan, neredeyse çocukluğundan beri Türkçülüğü ırkçılık olarak gören, Türkçe ezan konusunu da gündeme sürerek Andımız konusunda kafa karıştıran kişi şu anda Devlet Bahçeli sayesinde yönetim sistemini değiştirmiş ve Cumhurbaşkanlığı yapmaktadır.

Burada tipik bir söylem ve eylem tutarsızlığı vardır. Evet Bahçeli'nin son konuşmasının altına bütün Türk Milliyetçileri imza atabilir ama ne demiş Ziya Paşa?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Darbeyi sadece FETÖ mü yaptı?" 04 Şubat 2021 | 3.097 Okunma Demir alma günü gelmişse iktidardan! 03 Şubat 2021 | 1.559 Okunma Yangın topu ve antikor bombası! 02 Şubat 2021 | 3.092 Okunma Bu bir Kenan Evren modelidir! 01 Şubat 2021 | 879 Okunma Sadece Türk-İslâm Dünyası mı aşılanıyor? 30 Ocak 2021 | 881 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar