"Türk tarihinde eşine az rastlanan ihanet" ve Andımız!

AKP sözcüsü Ömer Çelik, Danıştay'ın "Andımız" kararını vesayet tartışmasına çevirmek istedi ama bir taraftan da "Hiç kimse Türklüğün kıymetini...

AKP sözcüsü Ömer Çelik, Danıştay'ın "Andımız" kararını vesayet tartışmasına çevirmek istedi ama bir taraftan da "Hiç kimse Türklüğün kıymetini, çalışkanlığını inkâr etmez. Bilge Kağan anıtları ile ilgili çalışmaları biz yaptık. Millî kimlik kapsayıcı kucaklayıcı olmalıdır. Hepimiz büyük Türk milletinin parçasıyız. Türk kimliği bu şekilde anlaşılmalıdır. Millî kimliğimiz bir etnik kimliğe indirgenemez." dedi.

Ömer Çelik, Reşit Galip gibi değerli bir tarihi şahsiyeti, "kafatasçı, faşist" ilan etti ve o tarihlerde Avrupa'da esen ırkçılık rüzgârlarının etkisinde kalarak kendi kızları için yazdığı bir metni, 1933'te "andımız" olarak ilan ettiğini iddia etti.

***

Bir defa, o dönemde Türkiye'yi yönetenlerin Hitler'e özendiği iddiası doğru değildir. Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti'ni 1923'te Türk kimliği temelinde kurmuştur. Hitler ise Almanya'da 1930 yılında iktidar olmuştur. Atatürk'ün ölümünden sonra istikametini kaybederek Hitler'in fikirlerine özenenler olmuştur ama Atatürk dönemi için böyle bir iddia ileri sürülemez. Aksine, Atatürk modeli, o gün de bugün de millî devlet kurmak isteyen liderler için örnek oluşturmuştur.

Ömer Çelik, isim vermeden Necip Fazıl'ın "milliyetçilik çaydaki şeker gibi olmalıdır" sözlerini de hatırlattı ve "Andımız"ı çayın kaşığını başkalarının gözüne sokmak olarak nitelendirdi!

Peki ama bütün etnik unsurlar, millî kimliğin parçası ise ve millî kimliğimiz bir etnik kimliğe indirgenemezse, Türk kimliği niçin göze sokulan çay kaşığı gibi algılanıyor?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Darbeyi sadece FETÖ mü yaptı?" 04 Şubat 2021 | 3.095 Okunma Demir alma günü gelmişse iktidardan! 03 Şubat 2021 | 1.559 Okunma Yangın topu ve antikor bombası! 02 Şubat 2021 | 3.092 Okunma Bu bir Kenan Evren modelidir! 01 Şubat 2021 | 879 Okunma Sadece Türk-İslâm Dünyası mı aşılanıyor? 30 Ocak 2021 | 881 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar