FETÖ'den önceki darbeleri kim yaptı?

Türkiye'nin son 10 yılı FETÖ operasyonları ve meydana getirdiği tahribatla harcandı. Tabii bunun hazırlık süreci en az 40 yıldır. FETÖ'nün paralel devlet haline gelmesini, Türk Silahlı Kuvvetleri'nde darbe...

Türkiye'nin son 10 yılı FETÖ operasyonları ve meydana getirdiği tahribatla harcandı. Tabii bunun hazırlık süreci en az 40 yıldır. FETÖ'nün paralel devlet haline gelmesini, Türk Silahlı Kuvvetleri'nde darbe girişiminde bulunacak derecede örgütlenmesi, yargıyı, emniyeti ve üniversiteleri ele geçirmesini konuşuyoruz. Esasen FETÖ kullanılarak millî kadrolar tasfiye edildi. Şimdi FETÖ gerçekten tasfiye ediliyor mu diye herkes şüphe içinde. Zira FETÖ, bütün operasyonlarını Türkiye'ye gelen bir Amerikalı savcının gözetiminde 32 CIA ve FBI elemanı ile birlikte yaptı.

Buna izin veren kimdi?

***

15 Temmuz'daki FETÖ'nün darbe girişimini hâlâ konuşuyoruz ve iktidar kanadı bu işin arkasında ABD'nin olduğunu söylüyor. Rahip Brunson da bu gerekçeyle tutuklanmıştı.

Peki ama önceki darbelerin arkasında kim vardı? Öyle ya, o dönemlerde FETÖ bu kadar güçlü değildi. Daha askeri liselere öğrenci yerleştirmekle meşguldüler.

Emekle tuğamiral İlker Güven'in mesajı, bu konuya da ışık tutuyor sanıyorum:

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Darbeyi sadece FETÖ mü yaptı?" 04 Şubat 2021 | 3.092 Okunma Demir alma günü gelmişse iktidardan! 03 Şubat 2021 | 1.556 Okunma Yangın topu ve antikor bombası! 02 Şubat 2021 | 3.088 Okunma Bu bir Kenan Evren modelidir! 01 Şubat 2021 | 878 Okunma Sadece Türk-İslâm Dünyası mı aşılanıyor? 30 Ocak 2021 | 880 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar