Suriye neden ve kim için boşaltılıyor?

Anadolu Ajansı, Lübnan Mülteci İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Muin el-Merabi ile görüştü.Esad, İran ve Hizbullah aleyhinde görüş bildiren Merabi, ülkesindeki Suriyelilerin vatanlarına gönüllü olarak...

Anadolu Ajansı, Lübnan Mülteci İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Muin el-Merabi ile görüştü.

Esad, İran ve Hizbullah aleyhinde görüş bildiren Merabi, ülkesindeki Suriyelilerin vatanlarına gönüllü olarak dönmeleri çalışmaları kapsamında isim listeleri sunduklarını belirterek "Ancak Esad rejimi dönmek isteyen mültecilerin çoğunu kabul etmiyor." dedi.

Merabi, şu iddiayı da ortaya attı:

"Esad rejimi, ülkedeki demografik yapıyı değiştiriyor. Esad yönetimi, kendisine bağlı 10 milyon nüfuslu bir Suriye'yi, 20 milyonu muhalif 30 milyonluk bir Suriye'ye tercih ediyor. Rejim, Suriye'deki demografik yapıyı değiştirmek için yüz binlerce hatta milyonlarca insanı ülkeye getirerek mülteci durumuna düşenlerin yerlerine yerleştiriyor."

Merabi, buna delil olarak da Suriye'de çıkarılan "10 Sayılı Gayrimenkul Yasası"nı gösterdi ve ülkeden kaçan Suriyelilerin ülkelerinde bıraktıkları gayrimenkullere el konulduğunu söyledi.

Merabi, "Bu insanlar, Suriye'de Esad rejiminin yanı sıra Hizbullah ve İran yanlısı güçlerin yaptığı katliamlardan kaçmak zorunda kaldı." iddiasını da öne sürdü.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Darbeyi sadece FETÖ mü yaptı?" 04 Şubat 2021 | 3.094 Okunma Demir alma günü gelmişse iktidardan! 03 Şubat 2021 | 1.559 Okunma Yangın topu ve antikor bombası! 02 Şubat 2021 | 3.092 Okunma Bu bir Kenan Evren modelidir! 01 Şubat 2021 | 879 Okunma Sadece Türk-İslâm Dünyası mı aşılanıyor? 30 Ocak 2021 | 881 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar