Türkiye'yi koruyan "Ruhani" bir durum!

Tayyip Erdoğan, Tahran ve Soçi zirvelerinde, "Fırat'ın doğusu"nu gündeme getirdi. ABD'ye giderken de "Şu an Suriye'nin geleceği için en büyük sorun, Fırat'ın doğusunda kimi müttefiklerimizin himayesinde...

Tayyip Erdoğan, Tahran ve Soçi zirvelerinde, "Fırat'ın doğusu"nu gündeme getirdi. ABD'ye giderken de "Şu an Suriye'nin geleceği için en büyük sorun, Fırat'ın doğusunda kimi müttefiklerimizin himayesinde büyüyen terör bataklığıdır." diye konuştu.

Peki ne oldu da "Fırat'ın doğusu" Erdoğan için de "en büyük sorun" haline geldi?

Zira yakın zamana kadar konuyu birkaç kişiden başka gündeme getiren yoktu, son MGK bildirisinde bile Fırat'ın doğusundan "Suriye'nin diğer bölgeleri" diye bahsediliyor!

***

Bence, "Fırat'ın doğusu" hassasiyetini, Tahran zirvesinde İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani başlattı! Ruhani, Tahran'da, "Fırat'ın doğusu düğümünü çözelim, Amerika'yı oradan çıkmaya zorlayalım. Çünkü bu krizin devam etmesinin arkasındaki en önemli etken Amerika'dır." demişti. (ABD bu tutuma İran'da terör eylemi yaptırarak cevap verdi!)

Erdoğan, "Tüm gözlerin İdlib'e çevrildiği bir zamanda Fırat'ın doğusunda arzu edilmeyen gelişmelerin yaşandığını" belirterek ABD'nin bölgeye 20 bine yakın TIR ve üç bine yakın kargo uçağıyla silâh ve mühimmat gönderdiğini hatırlattı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Darbeyi sadece FETÖ mü yaptı?" 04 Şubat 2021 | 3.097 Okunma Demir alma günü gelmişse iktidardan! 03 Şubat 2021 | 1.560 Okunma Yangın topu ve antikor bombası! 02 Şubat 2021 | 3.094 Okunma Bu bir Kenan Evren modelidir! 01 Şubat 2021 | 879 Okunma Sadece Türk-İslâm Dünyası mı aşılanıyor? 30 Ocak 2021 | 881 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar