Türkiye, kimi göreve çağırıyor?

Enis Berberoğlu, hukuk sistemi ihlal edilerek yargılandı. Verilen beş yıl on ay hapis cezası onandı. 11 ay hapis yattıktan sonra tahliye edildi. Milletvekili olduğu için yargılamanın dönem sonuna bırakılması ve...

Enis Berberoğlu, hukuk sistemi ihlal edilerek yargılandı. Verilen beş yıl on ay hapis cezası onandı. 11 ay hapis yattıktan sonra tahliye edildi. Milletvekili olduğu için yargılamanın dönem sonuna bırakılması ve hiç tutuklanmaması gerekirdi.

Berberoğlu'na isnat edilen fiili suç neydi?

-MİT TIR'ları ile ilgili, daha önce yayınlanmış bir haberi Cumhuriyet gazetesine vererek devletin gizli kalması gereken bilgilerini ifşa etmek!

İktidar, ABD ile birlik olarak, Suriye aleyhine asker topladı, onları eğitti, donattı ve hatta lojistik destek verdi... Bunlar ceza yasasına göre suç değil miydi? "Yabancı ülke aleyhine asker toplamak" suretiyle devletin güvenliğini de tehlikeye düşürmediler mi? Suriye krizini, Türkiye'nin başına belâ etmediler mi?

***

Millî Güvenlik Kurulu'nun sonuç bildirisinde ise İdlib var, Menbiç var, "FETÖ/PDY, PKK/PYD-YPG ve DEAŞ gibi millî birliği tehdit eden tüm terör örgütlerine karşı yurt içinde ve yurt dışında icra edilen operasyonların devam edeceğine dair kararlılık" var.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Darbeyi sadece FETÖ mü yaptı?" 04 Şubat 2021 | 3.094 Okunma Demir alma günü gelmişse iktidardan! 03 Şubat 2021 | 1.559 Okunma Yangın topu ve antikor bombası! 02 Şubat 2021 | 3.092 Okunma Bu bir Kenan Evren modelidir! 01 Şubat 2021 | 879 Okunma Sadece Türk-İslâm Dünyası mı aşılanıyor? 30 Ocak 2021 | 881 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar