Türkler AKP iktidarı ile vatanını koruyabilir mi?

Gazeteci Serdar Turgut, "Türkiye'de bugün vatanseverliğin kriteri, Erdoğan'ın başarması için onun arkasında herkesin elinden geldiğini yaparak durmasıdır. Bugünün dünyasında, Türkiye'nin Kemalistler ile...

Gazeteci Serdar Turgut, "Türkiye'de bugün vatanseverliğin kriteri, Erdoğan'ın başarması için onun arkasında herkesin elinden geldiğini yaparak durmasıdır. Bugünün dünyasında, Türkiye'nin Kemalistler ile Erdoğan'ı sevenlerin ortak bir cephe halinde durabileceklerini dünyaya gösterme günüdür. Eğer bunu yapamazsak bir gün şu ortak hayatımızı paylaştığımız vatanımızı kaybetme riskinin olabileceğini de artık görmeliyiz." diye yazdı!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de şöyle bir konuşma yaptı:

"Bir defa Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi artık geri dönülmez bir yoldadır. Yerel yönetimler sistemi Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin kalıcı olabilmesi için bir izdüşümü olan bir seçimdir. Dolayısıyla bu seçimi önemsemek lazımdır."

Bahçeli, CHP'nin İstanbul'u kazanması halinde Erdoğan'ın istifasını isteyeceğini ve Cumhurbaşkanlığı sistemini tartışmaya açacağını da söyledi.

***

Peki ama AKP ve Erdoğan, bu sistemle neyi hedefliyor ve bu hedef, Bahçeli'nin söylediği gibi devletin bekâsını sağlamak mıdır yoksa adı bile değişmiş yeni bir devlet kurmak mıdır?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Darbeyi sadece FETÖ mü yaptı?" 04 Şubat 2021 | 3.097 Okunma Demir alma günü gelmişse iktidardan! 03 Şubat 2021 | 1.559 Okunma Yangın topu ve antikor bombası! 02 Şubat 2021 | 3.092 Okunma Bu bir Kenan Evren modelidir! 01 Şubat 2021 | 879 Okunma Sadece Türk-İslâm Dünyası mı aşılanıyor? 30 Ocak 2021 | 881 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar