Türkiye, "kurban" kesmek zorunda!

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, "Ekonomimize yönelik saldırının doğrudan ezanımıza ve bayrağımıza yönelik saldırılardan hiçbir farkı yoktur. Binbir hileyle, tuzakla çökertemedikleri...

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, "Ekonomimize yönelik saldırının doğrudan ezanımıza ve bayrağımıza yönelik saldırılardan hiçbir farkı yoktur. Binbir hileyle, tuzakla çökertemedikleri Türkiye'yi döviz kuruyla pes ettireceklerini sananlar, yanıldıklarını pek yakında göreceklerdir." dedi.

Peki, döviz krizi bir ekonomik saldırı ise Türkiye ne yapacak?

Bu konuda Katar'ın 15 milyar dolarlık yatırım yapacağına dair haber dışında ciddi bir işaret göremedim ama AKP Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, "Sosyal adaletin gerçekleşmesine katkı sağlayan, millet anlayışını güçlendiren kurban ibadeti, birlik ve beraberliğimize zarar vermeye yönelik tüm saldırıları milletçe boşa çıkarmaya önemli bir vesiledir" diye bir mesaj verdi.. 

***

Türkiye'de her aile bir kurban kesse, ekonomik kriz ortadan kalkmaz. Böyle olursa, kurban kesecek kasap da bulunmaz. Üstelik Atatürk Üniversitesi'nden Prof. Dr. Zeynep Gökcan Çakır, acil servislerin bayramlarda acemi kasaplarla dolduğunu, belirterek, "Çocuğumuzu okul çağına geldiğinde okula, hastalandığında hastaneye götürürüz ama nedense kurbanımızı kendimiz kesmek istiyoruz. Bu, çok yanlış hareket... Bayramda kurbanlıklar varken kendimizi kurban etmeyelim." diyor.

Kısacası, bireysel olarak kurban kesmek, sosyal dayanışmayı elbette kuvvetlendirir ama ekonomik krize tek başına bir çözüm değildir. Zaten, Türkiye, ehliyetsiz yöneticiler eliyle, ekonomik ve siyasi krizlere kurban edilmiş durumdadır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Darbeyi sadece FETÖ mü yaptı?" 04 Şubat 2021 | 3.092 Okunma Demir alma günü gelmişse iktidardan! 03 Şubat 2021 | 1.555 Okunma Yangın topu ve antikor bombası! 02 Şubat 2021 | 3.088 Okunma Bu bir Kenan Evren modelidir! 01 Şubat 2021 | 878 Okunma Sadece Türk-İslâm Dünyası mı aşılanıyor? 30 Ocak 2021 | 880 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar