Dolar, geri teper mi?

Türkiye'ye yönelik ekonomik saldırı, dünya piyasalarını da etkilemeye başladı. Türkiye ile ekonomik ilişkileri bulunan Asya ve Avrupa ülkelerinin ekonomilerinde de sıkıntılar baş gösterdi.Bu kaos içinde en...

Türkiye'ye yönelik ekonomik saldırı, dünya piyasalarını da etkilemeye başladı. Türkiye ile ekonomik ilişkileri bulunan Asya ve Avrupa ülkelerinin ekonomilerinde de sıkıntılar baş gösterdi.

Bu kaos içinde en stratejik yaklaşımı Rusya Başbakan Birinci Yardımcısı ve Maliye Bakanı Anton Siluanov gösterdi. Siluanov, "Petrol ticaretinde yerel paralara geçme ihtimalini değerlendiriyoruz. ABD'nin yaptırımları Amerikalılara geri tepecek." dedi.

Siluanov, "ABD varlıklarına yatırımlarımızı önemli oranda azalttık ve azaltmaya devam edeceğiz. Dolar yerine de Avro ve Çin Yuanı gibi para birimlerinin kullanımını artıracağız. ABD doları uluslararası ticarette tehlikeli bir enstrüman haline geldi." diye konuştu.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de "ABD'nin Dolar'ın kullanılmasına yönelik kısıtlayıcı adımlarını stratejik bir hata olarak görüyoruz." demişti.

***

Dolar, ABD tarafından silah olarak kullanılıyorsa, tersine de kullanılabilir. Öyle ya birkaç güçlü ekonomisi olan ülke Dolar kullanmaktan vazgeçtiğini açıklasa Dolar da düşer, Trump da!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Darbeyi sadece FETÖ mü yaptı?" 04 Şubat 2021 | 3.097 Okunma Demir alma günü gelmişse iktidardan! 03 Şubat 2021 | 1.559 Okunma Yangın topu ve antikor bombası! 02 Şubat 2021 | 3.092 Okunma Bu bir Kenan Evren modelidir! 01 Şubat 2021 | 879 Okunma Sadece Türk-İslâm Dünyası mı aşılanıyor? 30 Ocak 2021 | 881 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar