"Türkiye, ABD'ye düşman hale gelse bile"

Türk-Amerikan ilişkileri, kopma noktasında mıdır? Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, "Yeni müttefikler aramak"tan bahsederek ABD'ye mesaj veriyor ama bugüne kadar iki gün NATO'culuk üç gün Avrasyacılıkla vakit kaybedildi....

Türk-Amerikan ilişkileri, kopma noktasında mıdır? Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, "Yeni müttefikler aramak"tan bahsederek ABD'ye mesaj veriyor ama bugüne kadar iki gün NATO'culuk üç gün Avrasyacılıkla vakit kaybedildi. Türkiye bir karar vermeye zorlanıyordu. Açıkça Türkiye dahil 22 İslam ülkesinin haritasını değiştireceklerini söylediler, üstelik bu projenin eş başkanlığını da Tayyip Bey'e verdiler! Bunları ne çabuk unuttuk?

***

2005 yılında Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ aylık bilgilendirme toplantısında Türk-Amerikan ilişkileri üzerinde konuşurken, "Hayati olmadıkça bu ilişkiler belirli bir konuya bağlanamayacak kadar geniş kapsamlıdır" demişti.

Başbuğ'un sözlerinden, "Şayet belirli bir konu Türkiye'nin güvenliğini hayati derecede etkiliyorsa, biz ABD ile ilişkilerimizi sadece bu konuya bağlamak durumunda da kalabiliriz" mesajı çıkıyordu.

Biz o zaman "Türk-Amerikan ilişkileri, ABD yönetiminde bulunan Hıristiyan Siyonistlerin, 'İncil ülkesi' dediği Türkiye coğrafyası üzerindeki emelleri yüzünden, kopma noktasına gelmiştir. Türk Silahlı Kuvvetleri bu çatışmayı ne kadar ertelemeye çalışırsa çalışsın, olayların gelişimi ve Türkiye'nin güvenliğini sağlamak mecburiyeti, bütün milli güçleri aynı hedefte birleştirecektir!" diye yorum yapmıştık.

***

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Darbeyi sadece FETÖ mü yaptı?" 04 Şubat 2021 | 3.092 Okunma Demir alma günü gelmişse iktidardan! 03 Şubat 2021 | 1.556 Okunma Yangın topu ve antikor bombası! 02 Şubat 2021 | 3.088 Okunma Bu bir Kenan Evren modelidir! 01 Şubat 2021 | 878 Okunma Sadece Türk-İslâm Dünyası mı aşılanıyor? 30 Ocak 2021 | 880 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar