Yeni rejim için aydın tasfiyesi mi?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CHP il başkanlarının şehit cenazelerinde protokole alınmamasıyla ilgili olarak, "Valilere müsteşarım üzerinden talimat gönderdim; 'CHP il başkanlarını bundan sonra...

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CHP il başkanlarının şehit cenazelerinde protokole alınmamasıyla ilgili olarak, "Valilere müsteşarım üzerinden talimat gönderdim; 'CHP il başkanlarını bundan sonra şehit cenazelerinde protokole kabul etmeyin' diye. Bu kadar basit. Onların gideceği bir adres var. O adresi de göstereceğiz. PKK mensuplarının cenazeleri var. Biz onları çok kısıtlı kaldırtıyoruz. Onlara bir kişilik kontenjan ayıracağız. Sandıkta beraberlerse cenazede de olacaklar" dedi.

Ardından CHP il başkanları yurt çapında bu kanunsuz emri protesto etti.

Her ne kadar Hayati Yazıcı, İçişleri Bakanı'nın bu tutumu hakkında "Partimizin MKYK'sında görüşürüz" dediyse de Soylu, Sahil Güvenlik Akademisi'ndeki mescit açılışında da generallerle beraber Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanındaydı.

***

Bir defa, İslam kültüründe, camide, cenazede protokol yoktur. Allah'ın huzurunda herkes aynı konumdadır. Kimin takvaca üstün olduğu da Allah'ın takdirindedir. Bu itibarla, camide protokol yapmak, Allah'a şirk koşmaktır. Çünkü insanları sınıflandırmak, kendini Allah yerine koymak sayılır. Müslümanlar, bu şeytani uygulamaya artık dur demelidir.

İkincisi, vatandaşlar veya partiler arasında ayırım yapmak, aynı zamanda suçtur. Daha da önemlisi bu konu AKP MKYK'sında sadece partinin görüşünü belirtmek açısından değerlendirilebilir. Bu tür konularda karar mekanizması siyasi parti değildir. Yeni rejimin temel ilkesi "parti devleti" ise hayırlı uğurlu olsun.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Darbeyi sadece FETÖ mü yaptı?" 04 Şubat 2021 | 3.097 Okunma Demir alma günü gelmişse iktidardan! 03 Şubat 2021 | 1.560 Okunma Yangın topu ve antikor bombası! 02 Şubat 2021 | 3.094 Okunma Bu bir Kenan Evren modelidir! 01 Şubat 2021 | 879 Okunma Sadece Türk-İslâm Dünyası mı aşılanıyor? 30 Ocak 2021 | 881 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar