CHP'ye İnce uyarı!

Anadolu Ajansı, seçim sonuçlarını Erdoğan lehine yüzde 70'den başlattı. Halk TV, Kanal 5, KRT ve Tele 1 dışında bütün televizyonlar, bu sonuçları vermeye başladı. Her dakika sonuçlar...

Anadolu Ajansı, seçim sonuçlarını Erdoğan lehine yüzde 70'den başlattı. Halk TV, Kanal 5, KRT ve Tele 1 dışında bütün televizyonlar, bu sonuçları vermeye başladı. Her dakika sonuçlar işlendikçe, Erdoğan'ın oyları aşağı indirilirken Muharrem İnce'nin oyları yukarı doğru çıkarıldı. HDP ise saat 20.35'e kadar ısrarla barajın altında gösterildi. Bu saatte yüzde 10.05 dediler.

Sadece Anadolu Ajansı'nın yaptığı bu yönlendirme bile seçimlerin hukuka uygun yapılmadığının göstergesidir. Çünkü, Anadolu Ajansı, devletin ajansıdır ve diğer bütün ajanslar ya yok edilmiş ya da gruplarıyla birlikte iktidar yandaşlarının eline teslim edilmiştir.

Yapılan iş suçtur ama AKP ve Anadolu Ajansı, bütün seçimlerde aynı suçu işliyor!

Diğer partiler veya adaylar, AKP iktidarının oy çalmaması için tedbir almıştı. Yani hemen hepsi iktidarın oy çalacağından emindi. AKP çalmak için her türlü zemini hazırlamışken, diğer partiler çaldırmamak için çaba veriyordu.

***

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, Muharrem İnce'nin partisinden daha çok oy alması bekleniyordu. Ben bu yazıya başladığımda İnce'nin oyları AA'ya göre yüzde 30'da, Adil Seçim Platformu'na göre yüzde 34'te idi. Bülent Tezcan ise CHP'ye gelen sonuçlara göre "Erdoğan yüzde 46, Muharrem İnce yüzde 40" diyordu. Adil Seçim Platformu'na göre Erdoğan'ın oyları yüzde 43'te idi. Sonra onlar da yüzde 53 dediler.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Darbeyi sadece FETÖ mü yaptı?" 04 Şubat 2021 | 3.097 Okunma Demir alma günü gelmişse iktidardan! 03 Şubat 2021 | 1.560 Okunma Yangın topu ve antikor bombası! 02 Şubat 2021 | 3.094 Okunma Bu bir Kenan Evren modelidir! 01 Şubat 2021 | 879 Okunma Sadece Türk-İslâm Dünyası mı aşılanıyor? 30 Ocak 2021 | 881 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar