Menbiç'ten seçim hediyesi olur mu?

Binali Yıldırım, "Türkiye'nin üzerinde bir plan var, plan çok açık; Türkiye'nin güneyinde bir terör devleti kurulmak isteniyor. Böylelikle Türkiye'yi terbiye edeceklerini zannediyorlar. Bu planın önündeki en...

Binali Yıldırım, "Türkiye'nin üzerinde bir plan var, plan çok açık; Türkiye'nin güneyinde bir terör devleti kurulmak isteniyor. Böylelikle Türkiye'yi terbiye edeceklerini zannediyorlar. Bu planın önündeki en büyük engeli de Recep Tayyip Erdoğan olarak görüyorlar. Onun için uyanık olacağız, düşmanlarımıza fırsat vermeyeceğiz." dedi.

Türkiye'nin güneyinde bir terör devleti kurmak isteyen değil kuran kim? ABD değil mi? PYD/YPG güçlerini silahlandıran, eğitim veren, 60 bin kişilik ordu haline getiren ABD değil mi?

Fırat'ın doğusu denilen bölgede böyle bir yapı oluşturulmasına zemin hazırlayan ne oldu? Suriye'nin kaosa düşmesi değil mi? Peki Suriye'yi kaosa düşüren kim? Suriye'deki sözde muhalifleri silahlandıran, onlara eğitim, lojistik destek ve silâh veren kim? ABD'nin Suriye projesini uygulayan kim? AKP iktidarı değil mi?

Şimdi, Türk askerinin Menbiç'te ABD askerleri ile birlikte devriye gezmesi bu projeyi durduracak mı?

***

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da "İnşallah bir an önce Menbiç'te (ABD ile mutabakata varılan) bu yol haritasını uygularız. Daha sonra diğer şehirlere de geçeriz. Amacımız, YPG'nin kontrol ettiği tüm bölgelerde onları buradan çıkartarak bu bölgeleri istikrara kavuşturmaktır. Amacımız yine buraları o şehirlerin insanlarına vermektir." dedi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Darbeyi sadece FETÖ mü yaptı?" 04 Şubat 2021 | 3.097 Okunma Demir alma günü gelmişse iktidardan! 03 Şubat 2021 | 1.560 Okunma Yangın topu ve antikor bombası! 02 Şubat 2021 | 3.094 Okunma Bu bir Kenan Evren modelidir! 01 Şubat 2021 | 879 Okunma Sadece Türk-İslâm Dünyası mı aşılanıyor? 30 Ocak 2021 | 881 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar