Atatürk'ten sonra ilk defa iktidar şansı

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, 25 Nisan  2018 günü Yeniçağ muhabiri Fatih Erboz'a tarihi bir açıklama yaptı ve "Meral Akşener Cumhurbaşkanı seçilip, İYİ Parti iktidara geldiği...

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, 25 Nisan  2018 günü Yeniçağ muhabiri Fatih Erboz'a tarihi bir açıklama yaptı ve "Meral Akşener Cumhurbaşkanı seçilip, İYİ Parti iktidara geldiği zaman Atatürk'ten sonra ilk defa Türkiye'yi Türk milleti yönetecek. Çünkü İYİ Parti, herhangi bir küresel güce bağımlı olmadan tamamen bağımsız olarak iktidara gelecek. Zaten iktidar kanadında yaşanan korku ayrıca halkın gösterdiği ilgi de bundan. Türk milleti İYİ Parti'nin hiçbir güce bağımlı olmadığını, bağımsız bir parti olduğunu bildiği için ilgi gösteriyor ve oy verecek" dedi.

Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu, 1993-2008 yılları arasında tam 15 sene, Atatürk'ün kurduğu Türk Tarih Kurumu'na başkanlık eden, ayrıca Türk tarihi konusunda yaşayan tarihçilerimiz arasında otorite kabul edilen dünyaca ünlü bir tarihçidir.

Onun, "Meral Akşener Cumhurbaşkanı seçilip, İYİ Parti iktidara geldiği zaman Atatürk'ten sonra ilk defa Türkiye'yi Türk milleti yönetecek." sözleri üzerinde kimse durmadı. Bu yazıda konuyu incelemek istiyorum.

Türkiye kimin eseri?

Türk Kurtuluş Savaşı, dünya tarihine "Türk Milliyetçilerinin zaferi" olarak geçti. Türk Milliyetçiliği, 1944 yılına kadar, devletin temel politikası olma özelliğini korudu... Daha sonra, Sovyet tehdidi sebebiyle Türk Milliyetçiliği bastırılmaya çalışıldı. Türkiye, yabancı sermaye ve teknoloji ile bütünleşmiş İstanbul sermayesinin Anadolu'daki temsilcilerinin teşkilatlandırdığı veya iskeletini oluşturduğu bir yapıdan türeyen ve merkez sağ denilen partilerin yönetimine geçti.

Yabancı sermaye devlete hâkim oldu

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Darbeyi sadece FETÖ mü yaptı?" 04 Şubat 2021 | 3.097 Okunma Demir alma günü gelmişse iktidardan! 03 Şubat 2021 | 1.559 Okunma Yangın topu ve antikor bombası! 02 Şubat 2021 | 3.092 Okunma Bu bir Kenan Evren modelidir! 01 Şubat 2021 | 879 Okunma Sadece Türk-İslâm Dünyası mı aşılanıyor? 30 Ocak 2021 | 881 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar