"Bay Berktay ve Bay Kahraman'a..."

Bugün Ermenistan ordusunun 1992'de yaptığı Hocalı katliamının yıldönümü... O gün, katliamı yapan Ermenistan birliklerinin başında, bugünkü Ermenistan Devlet Başkanı Sarkisyan vardı!Hocalı'da...

Bugün Ermenistan ordusunun 1992'de yaptığı Hocalı katliamının yıldönümü... O gün, katliamı yapan Ermenistan birliklerinin başında, bugünkü Ermenistan Devlet Başkanı Sarkisyan vardı!

Hocalı'da 63'ü çocuk, 106'sı kadın ve 70'i yaşlı 613 sivil insan öldürülmüştü. Sarkisyan, İngiliz araştırmacı Thomas de Wall'a "Biz bunu ibret olsun diye yaptık." demişti.

Vahşetin tanığı Ermeni gazeteci Daud Kheriyan, "Haç'ın Hatırı için" adlı kitabında gözlemlerini şöyle anlatmıştı. 

"Ölülerin yakılmasıyla görevli Ermeni grup, Hocalı'nın bir kilometre batısında bir yere 2 Mart günü, 100 Azeri ölüsünü getirip yığdı. Son kamyonda, 10 yaşında bir kız çocuğu gördüm. Başından ve elinden yaralıydı, yüzü morarmıştı. Soğuğa, açlığa ve yaralarına rağmen hâlâ yaşıyordu. Çok az nefes alabiliyordu. Gözlerini ölüm korkusu sarmıştı. O sırada Tigranyan isimli bir asker onu tuttuğu gibi öteki cesetlerin üstüne fırlattı. Sonra tüm cesetleri yaktılar. Bana sanki yanmakta olan ölü bedenler arasından bir çığlık işittim gibi geldi."

***

Hollanda parlamentosu, "Ermeni soykırımı"nı tanıma kararı aldı. Bu arada Almanya ve ABD'de, uydurma belgelerle Ermeni soykırımının Hitler'e Yahudi soykırımı için cesaret verdiği propaganda ediliyor. Türkiye'de de Prof. Dr. Halil Berktay, "1915 Ermeni faciası ondokuzuncu yüzyılın vahşi milliyetçilikleri ile 1940'ların Yahudi Soykırımı arasında önemli bir halkadır. Bu anlamda bir 'proto soykırım' olarak görülebilir." dedi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Darbeyi sadece FETÖ mü yaptı?" 04 Şubat 2021 | 3.097 Okunma Demir alma günü gelmişse iktidardan! 03 Şubat 2021 | 1.560 Okunma Yangın topu ve antikor bombası! 02 Şubat 2021 | 3.094 Okunma Bu bir Kenan Evren modelidir! 01 Şubat 2021 | 879 Okunma Sadece Türk-İslâm Dünyası mı aşılanıyor? 30 Ocak 2021 | 881 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar